RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Robin Williams er død

Robin Williams er død, 63 år gammel.
Robin Williams er død, 63 år gammel. Foto: Reed Saxon (Ap / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Den amerikanske komikeren og skuespilleren Robin Williams er død, 63 år gammel.

Ifølge sheriffen i Marin County i California, der Williams bodde, ble den kjente skuespilleren funnet død i sitt eget hjem i Tiburon.

Sheriffen opplyser i en pressemelding at Williams etter alt å dømme tok sitt eget liv, men understreker at den endelige dødsårsaken ikke er fastslått.

Oscar-belønt
Williams slo først gjennom som standupkomiker i San Francisco, før han fikk roller i TV-serier og etter hvert ble en av Hollywoods mest kjente stjerner.

Les også: Obama: - Han fikk oss til å le, han fikk oss til å gråte

Den første hovedrollen fikk han i filmen «Skipper'n» i 1980, og det store gjennombruddet på filmlerretet kom to år senere i «Garp og hans verden».

I 1987 spilte Williams hovedrollen i den Oscar-nominerte filmen «Good Morning Vietnam», men først ti år senere ble han selv belønnet med Oscar for beste birolle i filmen «Den enestående Will Hunting».

Ellevill og alvorlig
Williams huskes fra elleville filmer som «Fru Doubtfire», men også for sine roller i langt mer alvorlige filmer, blant annet som uteligger i «The Fisher King» og lærer i «Dagen er din».

Han ga også stemme til en rekke kjente tegneseriefilmer som «Aladdin» og «Happy Feet».

Kokain og alkohol
Gjennom karrieren sanket han for uten en Oscar også to Emmy-priser og fem Grammy-priser, men i privatlivet slet han med narkotika- og alkoholproblemer.

Den første alvorlige vekkeren fikk han da vennen og svirebroren John Belushi døde av en kokain-overdose i 1982, noe som ifølge ham selv fikk ham til å vende ryggen til narkotika.

Mange år senere innrømmet han imidlertid at han var alkoholiker, og senest i forrige måned hadde han et opphold på en avrusningsklinikk i Minnesota.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere