RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roboter blir vektere

Vekterselskapet Securitas går nye veier for å rekruttere ansatte. I Sverige vil bedriften prøve roboter på vekteroppdrag.

- Vi planlegger ikke å avskjedige folk og erstatte dem med roboter, selv om forsøket blir en suksess. Men det er helt klart et spennende produkt som kan passe til visse vaktholdsoppgaver, sier informasjonsansvarlig Åke Anderson i Securitas Sverige til avisen Sydsvenskan.

Den tyskproduserte roboten Securitas prøver ut finnes i tre versjoner samt som en liten minimodell. Alle er batteridrevne og er utstyrt med radar, infrarød scanner, mikrofon, videokamera, akustisk signalsystem og følere som oppdager røyk og gass.

Området robotene har ansvar for programmeres inn på forhånd, og skjer det noe uregelmessig kan maskinene varsle via SMS, telenettet eller via internett.

De største modellene fra Robowatch Technologies veier rundt 50 kilo, beveger seg med en hastighet på to kilometer i timen og kan patruljere i 12 timer av gangen i temperaturer mellom -15 til 50 grader.

Robotene finnes med larveføtter til terrengbruk, spesialmodeller til patruljering innendørs og små varianter laget for overvåking av småbedrifter og private hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere