*Nettavisen* Nyheter.

Rock City er reddet

Kommunestyret sa torsdag kveld sa ja til en redningspakke.

Ti stemte imot rådmannens innstilling om at kommunen går inn med ny aksjekapital for å gjenopprette positiv egenkapital. Slettingen av husleien er allerede innvilget.

Pakken er på 3,7 millioner kroner.

Namsos kommune er nå eneeier av Rock City. Kommunen har tidligere eid 30 prosent av aksjene. I tillegg har selskapet hatt ytterligere ti eiere.

Styreleder fortsetter

Samtidig er det klart at Rock City fortsatt skal ledes av Erik Stene som har vært styreleder det siste året.

- Alle de økonomiske grunnleggende grepene som selskapet trenger, er på plass. Det var et betydelig flertall for dette i kommunestyret. Jeg er veldig fornøyd fordi eierne viser at de vil ha selskapet videre fremover. De gir oss tillit og en mulighet til å tenke langsiktig, sier Erik Stene til NTB.

Han sier det ikke ville vært spesielt interessant å være styreleder i et selskap som man ikke vet om man vil ha eller ikke.

Langsiktighet

– Nå har vi langsiktighet og skal få det nye styret i virke. Det er et veldig kompetent styre. Nå har jeg veldig lyst til å vise at dette kan vi få til, sier Stene.

Han får med seg dette styret: Finansrådgiver Linni Tiller, daglig leder Thomas Geving i Namsos Trafikkselskap, Senterparti-politiker Randi Dille og Bård Jørgen Iversen fra D.D.E..

De blir formelt valgt på generalforsamlingen 12. juni.

Rock City er et «nasjonalt ressurssenter for pop og rock» samt et «opplevelsessenter for trønderrock». Stortinget vedtok å opprette senteret i 2005. Senteret ble åpnet av daværende kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) i november 2011.

I 2012 hadde senteret 30.000 besøkende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.