*Nettavisen* Nyheter.

Rocka, glamorøst og rampete

Hårmotene for høsten følger klestrendene. Du kan være rocka, glamorøs og rampete. Hver for seg eller gjerne en miks av alt på en gang.

01.08.06 16:33

(SIDE2): Når høsten kommer skal den romantiske «sommerlooken» erstattes av grafiske kanter og linjer.

- Klippetekniske frisyrer kommer tilbake. Vi skal klippe kanter og linjer, både langt og kort. Vi vil se flere med korte frisyrer. Gjerne en såkalt «disconnection klipp», hvor noe hår er lengre enn det andre og stikker ut. Også permanenten kommer tilbake. Ikke i form av 80- tallets puddel permanent, men som effektpermanent. Dette er en permanent vi legger i partier for å gi mer volum, sier Barbro Sørlien, som er stylist og kursansvarlig hos frisørkjeden hos Adam og Eva.

Variasjonsmuligheter
Det er viktig at høstfrisyren gir rom for variasjon, og du skal boltre deg i miksingen av stilarter.

- Variasjon er viktig. En frisyre må kunne styles på ulike måter slik at du kan se forskjellig ut etter humør og klesstil. Du kan være både glamorøs og rocka til høsten. En dag kan du ha store sexy og glamorøse krøller til en damete stil, en annen dag kan du være rocka, eller kanskje begge deler på en gang en annen dag. Det er viktig å leke seg på forskjellige områder, forklarer Barbro.

For til høsten blir det lov å leke seg og skape sin egen stil med inspirasjon fra ulike tiår.

- Det er viktig å ha en helhetlig stil. Klær og hår henger sammen. Ingenting er feil og frisyrerne blir som sagt varierte. Bland elementer fra ulike tiår, sier Barbro.

Håret kan som i sommer forsatt pyntes med bånd, spenner og bøyler.

Boben er alltid hot
Er det noen frisyrer som aldri går av moten?

- Ja, boben er et godt eksempel på en slik frisyre. Den overlever alt og er aldri ute. En asymmetrisk bob passer perfekt sammen med en sort kjole og til dresser med et maskulint uttrykk. Samtidig har man med en slik frisyre muligheten til å gjøre den «bedroom sexy» ved å bruke en krølltang.

Du får altså både bruk for rettetangen og krølltangen i høst. Let også fram de store varmrullene.

Mørke og kalde hårfarger
- Vi vil se mørkere og kaldere nyanser i hårfargene. Vi vil dele håret i trekanter og farge ulike farger i disse feltene. Dette kan se drastisk ut underveis, men når det er ferdig skal alt flyte sammen, forklarer Barbro.

Barbro anbefaler alle sine kunder å både farge og klippe håret samtidig.

- Å klippe et ufarget hår er ikke ønskelig. Klippen skal fremheve fargedesignet og motsatt, sier Brabro.

Elvis og James Dean
Gutta skal til høsten la seg inspirere av 50- tallet. Det blir mindre androgynt, for nå skal menn være menn.

- Se tilbake på heltene fra 50 tallet og bli inspirert til en moderne tolkning av dette tiåret. Elvis og James Dean med sine bølgete frisyrer og skinnskjegg er gode eksempler på hvordan det skal være. Barskt og maskulint er to gode stikkord her. Også gutta skal farge håret med mørke og kalde farger, gjerne med lyse sjateringer, sier Barbro.

Inspirasjonskilder
Barbro har jobbet som stylist for både Bertine Zetlitz, Lise Karlsnes og jentene i bandet Furia, og mener det kan være lurt å ta en titt på disse jentenes hårfrisyrer dersom man ønsker å vite hva som gjelder akkurat nå.

- Disse jentene tørr å ligge et hakk foran. På herresiden er David Beckham og Morten Gamst Pedersen to stilsikre karer som også tørr før folk flest, sier Barbro.

Les flere motesaker her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag