Gå til sidens hovedinnhold

Rocka musikklærer

Det er lett å se at Jack Black har fått drømmerollen i komedien «The School of Rock».

The School of Rock – USA 2003. Regi: Richard Linklater. Med: Jack Black, Mike White, Joan Cusack og Sarah Silverman.

Aldersgrense: Tillatt for alle.

Den smålubne komikeren bobler over av energi når en hel klasse med unger skal lære seg kunsten å rocke. Sjelden har vel denne musikksjangeren vært mer familievennlig.

Jack Black, i rollen Dewey Finn, hopper på et jobbtilbud som lærervikar. En jobb som egentlig var myntet på romkameraten Ned. Dermed får en gjeng overklasseunger en innføring i rockens historie de aldri vil glemme.

Dewey gjør en strålende innsats som musikklærer i den tiden han får med ungene, men Jack Black passer uansett best som mislykket musiker. Dewey har en uslåelig tro på egne evner når det kommer til rock n’ roll. Klisjeene ligger tykt på når hans karriere som gitarist brått tar slutt. Nedturen er en sann fornøyelse.

De yngste foretrekker sikkert oppturen. En gjeng umusikalske unger får alle sin rolle innenfor samlebegrepet rock. Etter noen hektiske uker svinger det naturligvis både foran, på og bak scenen. Det hele er gjort på en svært enkel og overfladisk måte, men med Jack Black i sjefsrollen fungerer det. En liten lynvisitt innom rocken har aldri vært mer underholdene for hele familien.

Black beveger seg heldigvis milelangt unna klassikeren «Spinal Tap». Han leker med mange av rockens retninger rent musikalsk, både med verdighet og humor. Dette er humor kanskje mest for de unge, laget på en svært så treffsikker måte. Rocken kommer til å få mange nye fans etter denne filmen.

Det er egentlig ikke så rart at elevene liker han. Samme oppmerksomhet fortjener han å få fra kinopublikum.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg