RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocksource-brønner traff

Sist oppdatert:
Rocksource har fått uttelling i to nye brønner boret i Texas.
Det er klart etter at Rocksource na har avskluttet boring av brønnene Morian 3 og Morian 5 med det som betgnes som oppløftende resultater.

Brønnene har påvist og avgrenset en ny struktur med hydrokarboner med utvinnbare reserver anslått til å være mer enn 8 millioner fat oljeekvivalent (oe).

- Disse volumene er klassifisert som sannsynlige reserver i påvente av beslutning om videre utviklingsplan. Ytterligere to brønner er godkjent og den første, State of Texas nr 3, er allerede igangsatt, heter det i meldingen fra Rocksource.

Ser måloppnåelse

Hittil er tre letebrønner ferdigstilt siden programmet startet i desember 2006. En av disse er satt i produksjon (Morian 4), mens de to nye forberedes for produksjon.

Samlet produksjon fra Morian 4 på Drews Landing feltet sammen med eldre brønner på New Ace feltet er nå daglig mer enn 500 fat oe netto til Rocksource.

- Påviste reserver i brønnene Morian 3 og Morian 5 vil bidra til å oppfylle konsernets målsettinger om daglig produksjon netto til Rocksource på 1.000 fat oe ved slutten av 2007 og 2.000 fat oe daglig innen utgangen av 2008, melder Rocksource.

Både Morian 3 og Morian 5 har påvist betydelige volum av gass i nedre soner av brønnene som imidlertid har lav permeabilitet. Det operasjonelle teamet i Rocksource har derfor stor fokus på å etablere og sikre god produktivitet fra brønnene.

Etablerer produksjon

Den første brønnen boret, Morian 3, ble fordypet fra opprinnelige 11.500 fot til 13.500 fot og komplettert i de nederste sonene som ble påvist av denne brønnen. Kompletteringen har vært mer komplisert og tidkrevende enn ventet grunnet høyt trykk, men brønnen er nå syrevasket og under opprenskning før fraksjonering.

- Uten stimulering har brønnen produsert inntil 1 mill. kubikkfot per dag (170 fat oe) i korttidstester og det forventes at fraksjonering vil etablere en lønnsom produksjonsrate, skriver Rocksource.

Morian 5 er fordypet til 12.500 fot siden det var indikasjoner på gass i nedre del av brønnen. Brønnen er nå komplettert i nedre soner og er under opprenskning før beslutning om stimulering blir tatt.

- Denne brønnen er forberedt for samtidig komplettering over flere gassoner dersom søknaden om samproduksjon (co-mingling) blir godkjent av myndighetene i Texas. Dette vil bidra til å sikre kommersielle produksjonsrater, skriver Rocksource.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere