RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rocksource-lån fulltegnet

Sist oppdatert:
Obligasjonslånet som skal optimalisere kapitalstrukturen er på plass.
Oljeselskapet Rocksource melder at obligasjonslånet på 200 millioner kroner nå er fulltegnet. Dermed har de fått på plass finansieringen som optimaliserer kapitalstrukturen, og sikrer et optimalt forhold mellom den operasjonelle og finansielle strategien.

Lånet har 5-årig førsteprioritet ble rettet mot norske og utenlandske investorer. Lånet ble tilrettelagt av DnB NOR Markets og har en løpetid på 5 år.

Lånets rente er tre måneders NIBOR på 5 prosent, som betales kvartalsvis. Lånet har også en innløsningsmulighet, hvorpå Rocksource har mulighet til å innfri lånet før forfall.

- Rocksource evaluerer løpende sin kapitalstruktur for å sikre et optimalt forhold mellom egen- og fremmedkapital for å minimere konsernets kapitalkostnad. Obligasjonsutstedelsen er siste ledd i arbeidet som er gjort på kapitalstrukturen, som startet med inngåelse av en 150 millioner kroners lånefasilitet for leteaktivitetene på norsk kontinentalsokkel, og en rettet emisjon på 78 millioner kroner, som begge ble fullført i mars, heter det i en børsmelding fra Rocksource.

Tegningen av obligasjonslånet gjør det mulig for Rocksource å gjennomføre sin vekststrategi.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har gjennomført disse stegene i finansieringsprosessen som gir oss en god kapitalstruktur og som sikrer den nødvendige finansielle styrke for å understøtte vår ambisiøse vekststrategi, skriver finansdirektør Tommy Sundt i Rocksource i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere