*Nettavisen* Nyheter.

Rockstar langer ut mot japansk anime

«Bare en hyperseksualisert nerds fantasi kan redde verden – ved å ligge med den».

28.10.09 14:31

Spillutvikleren Rockstar er beryktet for sine spill i «GTA»-serien. Fryktet av personer som ikke forstår kulturen og elsket av alle andre. Men hva brødrene Sam og Dan Houser i Rockstar Games forstår bedre enn de fleste, er den amerikanske ungdomskulturens historie og strømninger.

FOKUS: «The Ballad of Gay Tony»
FORUM: Diskuter utvidelsen her

– Det som hever «GTA» over alle andre spill er at det tar for seg amerikansk kulturhistorie. Var det en viktig film, bok eller plate som definerte hvordan vi ser tilbake på gjengperioden i Los Angeles? Nei, det var et spill som kombinerer filmer, musikk og ord til noe enda større, skrev Matt Selman om brødrene da Time Magazine plasserte dem blant de 100 viktigste personene i 2009.

Selman, som er sjefprodusent for «The Simpsons», sammenligner Houser-brødrenes arbeid med Dickens' og Tom Wolfes. Du kan lese hele hans ode til Sam og Dan Houser her.

Rockstar er aktuelle med den andre utvidelsen av «Grand Theft Auto IV» til Xbox 360. Episoden heter «The Ballad of Gay Tony» og tar for seg snortende hvitsnippene i Liberty City og undergrunnsmiljøet som lever av dem. Og nok en gang blir vi servert satire fra USA tilsynelatende kulturelle bakevje.

Sist vi hørte fra Rockstar harselerte utviklerne med både underholdningsprogrammet «E! News» og Paris Hilton gjennom den fiktive figuren Cloe Parker.

– Hvis en kjendis driter, eter eller sniffer det, «F!ZZ» er der, lød det i Rockstars trailer.

Nå er studioet tilbake med nok en trailer, og denne gangen er det fascinasjonen for japansk animekultur som får kjørt seg gjennom en parodi på den erotiske serien «La Blue Girl».

– Princess Robot Bubblegum er tilbake, og bare en hyperseksualisert nerds fantasi kan redde verden, ved å ligge med den, heter det i den nye traileren.

Se den nye traileren til «The Ballad of Gay Tony» her.

HTML EMBED

«Episodes from Liberty City» er samlepakken som inneholder den kommende utvidelsen av «Grand Theft Auto IV» til Xbox 360, «The Ballad of Gay Tony». Det nye kapittelet fokuserer på de unge og rike i Liberty City og Rockstar har lovet oss en overdose gørr, glitter og gønnere. «Episodes from Liberty City» inneholder også den tidligere utgivelsen «The Lost and Damned» og krever ikke at du har hovedspillet fra før.

Eventuelt kan du bare kjøpe «Gay Tony» direkte fra Xbox Live Marketplace for rundt 130 kroner (1600 microsoftpoeng). Spillene slippes eksklusivt til Xbox 360 30. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag