*Nettavisen* Nyheter.

Rød knapp skal stanse vold mot kvinner

Oslo (NTB): Åtte organisasjoner har gått sammen om kampanjen Rød knapp, som ble lansert torsdag. Målet er å bekjempe vold mot kvinner.

- Vold og seksuelle overgrep er mer enn statistikk. Det handler om knuste liv og ofte livslange traumer. Derfor er det livsviktig at noen ser problemet og gjør noe med det, sier forfatter Herbjørg Wassmo. Hun er én av flere profilerte ambassadører for kampanjen.

Ifølge Likestillingsdepartementet vil hver fjerde kvinne i Norge bli utsatt for vold i løpet av livet. En av ti opplever å bli utsatt for grov vold.

- Vold mot kvinner er et stort samfunnsproblem og et folkehelseproblem, og det koster oss milliarder. Det er ikke bare grusomt, men også et uttrykk for manglende likestilling, sier statssekretær Ahmad Ghanizadeh.

Anne-Karin Nygård er generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS), en av de åtte organisasjonene som har samlet seg bak den røde knappen. Hun forklarer hvorfor de landet på nettopp det symbolet.

- Rødt betyr stopp, men fargen står også for kjærlighet. Og knappens fire hull representerer de fire områdene hvor vi mener det må settes inn en ekstra innsats: rettigheter, hjelpetilbud, forebygging og forskning, forklarer hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.