OSLO (Nettavisen, NTB): - Vi er kjempeglade for å kunne åpne igjen. Vi har hatt åpent for en liten gruppe med legeerklæring, men har savnet de andre kundene. Nå får vi også se igjen ansatte vi ikke har sett på lenge, sier Jorunn Cecilie Foss, daglig leder på Skullerud Sport Senter, til Nettavisen.

Les også: Raymond Johansen håper å gjenåpne Oslo ytterligere 10. juni

Etter flere måneder med koronarestriksjoner og nedstenging åpnet Oslos treningssentre onsdag formiddag, og på Skullerud rullet de ut en rød løper i anledning dagen og satte opp en plakat med et stort hjerte og teksten «Velkommen hjem!».

- Veldig rørt

Da dørene åpnet og Foss hadde fått summet seg, var inntrykkene mange:

- Jeg er rett og slett veldig rørt i dag. Masse omtanke fra våre medlemmer, forteller hun til Nettavisen.

Jorunn Cecilie Foss opplyser at nedstengingen har vært ekstra tøff for de bedriftene som kun har tilhørighet i Oslo. Skullerud Sport Senter er ikke tilknyttet noen kjede.

- Håper det ikke blir en ny runde

Foss innrømmer at den lange perioden med nedstenging har vært krevende:

- Det har bare vært tungt, men nå ser vi lyst på fremtiden. Vi håper folk passer på smittevernet framover og at det ikke blir en ny runde med nedstenging. Vi skal iallfall stå på og jobbe alt vi kan, sier hun.

Hovedstadens treningssentre kunne åpne igjen etter hele seks måneder med tvungen sosial nedstenging grunnet koronasituasjonen.

For Oslos befolkning er det flere grunner til å juble onsdag, for samtidig åpnes det også opp for innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år, i grupper på inntil 20, og byens svømmehaller åpner opp.

Spisesteder, skjenkesteder, kulturarrangement og museer åpner også.