Gå til sidens hovedinnhold

Røde karameller

Nedslående regnskapstall, kjempebot og mulige sanksjoner mot Iran, førte til skuffede investorer på Wall Street.

Etter den gode avslutningen på gårsdagen faller et bredt Wall Street tilbake i dag. Du kan alltid følge børsene her

I løpet av onsdagen ble det klart at forhandlingene mellom seks vestlige land med USA i spissen og Iran ikke førte frem. Ettersom Iran ikke vil inngå noen atomavtale, presser USA nå på for at FNs sikkerhetsråd må komme med sanksjoner. Usikkerhet rundt eventuelle leveranser fra Persiabukta presser alltid oljeprisen som på handelen i New York steg 79 cents til 74,95 dollar fatet. Du kan alltid følge oljeprisen her

NA24 - din næringslivsavis

Teknologitunge Nasdaq fikk den største karamellen av de store indeksene og nådde det laveste nivået siden 14. juni. Dette kom etter det ble klart at Microsoft har blitt tildelt en bot av EU i størrelsesorden 357 millioner dollar, eller 2,2 milliarder kroner, for brudd på konkurranselovgivningen. Microsoft har sagt at de vil anke EU-kommisjonens krav om dagbøter fra 1. august på 3 millioner euro, men Nasdaq gikk ned -1,81 prosent.

I tillegg falt Dell 4,4 prosent, etter at det ble klart at finanshuset UBS kuttet estimatet for dataprodusentens overskudd.

Tall fra USA viste i dag at det amerikanske handelsunderskuddet økte med 63,84 milliarder dollar i mai som var mindre enn hva markedet hadde ventet på forhånd.

Mange skuffelser

Genentech, verdens nest største produsent av bioteknologi, rapporterte at salget av produktet Avastin i USA var på 423 millioner dollar for andre kvartal. Noe som var lavere enn hva markedet hadde forventet..

Både Lucent, Alcoa og Genentech .har levert skuffende tall som har gitt utslag i pessimisme blant investorene i USA.

Industriindeksen Dow Jones hadde heller ingen stor dag og sank -1,1 prosent.

Den bredere S&P500-indeksen fulgte Dow Jones ned med -1,1 prosent.

Dagens nøkkeltall:

Dow 11,013.18 -121.59 -1.09%

Nasdaq 2,090.24 -38.62 -1.81%

S&P 500 1,258.60 -13.92 -1.09%

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken