Røde Kors: - Fare for kollaps i syrisk helsevesen

Damaskus (NTB): Helsevesenet i Syria er i ferd med å bryte sammen, advarer Røde Kors. Over halvparten av landets sykehus er skadd i krigshandlinger, og en tredel er helt ødelagt.

28.06.13 10:53

Manglende tilgang til helsetjenester gjør at flere tusen mennesker dør av sykdommer som kunne vært behandlet. Urent vann, dårlige sanitære forhold og trangboddhet gjør at flere tusen mennesker rammes av sykdommene, melder Røde Kors.

Blant sykdommene er diaré, influensa og meslinger.

- Barn under fem år er spesielt utsatt, forteller president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, som påpeker at Syria nå har vært i konflikt så lenge at samfunnet er lammet.

- Da blir registrering av antall drepte og sårede også vanskelig, sier Mollekleiv, som frykter store mørketall. Røde Kors påpeker også at barn under fem år er spesielt utsatt for problemene som lammelsen av helsevesenet medfører.

Røde Kors anslår at minst en halv million mennesker er såret i konflikten, og mange av disse er barn. Over halvparten av alle ambulanser er ute av drift, helsepersonell utsettes for vold og mange syrere nøler med å oppsøke sykehusene fordi de frykter nye angrep. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.