Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors bekymret for unge asylsøkere

Dagrapporter fra psykososiale kriseteam ved Politiets utlendingsenhet (PU) i Råde i Østfold forteller om mennesker i dyp krise som ikke får den hjelpen de har behov for, melder Aftenposten.
Dagrapporter fra psykososiale kriseteam ved Politiets utlendingsenhet (PU) i Råde i Østfold forteller om mennesker i dyp krise som ikke får den hjelpen de har behov for, melder Aftenposten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Røde Kors slår alarm om situasjonen for enslige, mindreårige asylsøkere i Norge. Det er mangel på mat, vann, mulighet for søvn og omsorg, sier kommunikasjonsdirektør.

Dagrapporter fra psykososiale kriseteam ved Politiets utlendingsenhet (PU) på Tøyen i Oslo og Råde i Østfold forteller om mennesker i dyp krise som ikke får den hjelpen de har behov for, melder Aftenposten.

Blant annet ble flere personer, blant dem mindreårige, atskilt fra resten av familien i september. I oktober måtte sju enslige mindreårige overnatte på venterommet til PU, der det verken var senger eller voksne omsorgspersoner til stede, etter det Røde Kors kjenner til.

Les også: 18.000 flyktninger må bosettes i 2016

– Vi ser en systemkollaps, der myndighetene ikke evner å ta ansvar. Det er mangel på grunnleggende ting som mat, vann, mulighet for søvn og omsorg. Dette skjer fordi ansvaret er pulverisert og ingen tar ledelse, sier kommunikasjonsdirektør Øistein Mjærum i Røde Kors til avisen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) er ikke enig i at Justisdepartementet ikke tar lederskap og peker på en ekstraordinær situasjon.

– Jeg mener alle bør ha forståelse for at i en situasjon der vi hver dag får om lag ti ganger så mange asylsøkere som vi fikk på samme tid de siste årene, vil vi måtte leve med at vi på noen områder ikke fullt ut kan videreføre de samme løsninger og standarder som tidligere, sier Anundsen.

Les også: Frp gjør sin beste måling på over to år

Les også: Regjeringen bekrefter at grensa ikke blir stengt

(©NTB)

Dagrapporter fra psykososiale kriseteam ved Politiets utlendingsenhet (PU) i Råde i Østfold forteller om mennesker i dyp krise som ikke får den hjelpen de har behov for, melder Aftenposten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!