*Nettavisen* Nyheter.

Røde Kors mobiliserer etter jordskjelvet

Foto: TVE (TVE)

Spansk Røde Kors sender redningsmannskap, ambulanser og feltsykehus til jordskjelvområdet.

13.05.11 12:31

En 14 år gammel gutt og to gravide kvinner blant de åtte som er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet sør i Spania onsdag kveld. Det er meldt om en rekke etterskjelv i området.

Røde Kors mobiliserer.

Nordmenn i Torrevieja: - Det svaiet skikkelig

- Over 130 frivillige fra Spansk Røde Kors er allerede i gang med rednings- og hjelpearbeidet etter jordskjelvet som målte 5,3 på Richters skala, sier utenlandssjef i Røde Kors i Norge Leni Stenseth ifølge en pressemelding.

Kort tid etter jordskjelvet var Røde Kors i gang med å gi medisinsk behandling til skadde og sårede. I tillegg bistår hjelpeorganisasjonen med å gi nødly, dele ut mat, vann, tepper og gi psykososial omsorg til alle dem som er i sjokk og har fått sine hjem ødelagt. Sju Røde Kors-ambulanser er hentet inn fra Alicante og Murcia for å bistå hjelpearbeidet.

Lorca ligger i regionen Murcia rundt 400 kilometer sør for den spanske hovedstaden Madrid, ikke langt fra Middelhavskysten. Byen har rundt 90.000 innbyggere.

Åtte bekreftet omkommet
Åtte mennesker er bekreftet døde etter jordskjelvet, mens 167 er skadet, tre av dem alvorlig, melder avisa El País på nett.

Det er fem menn og tre kvinner som er døde, to av kvinnene skal ha vært gravide. Blant de drepte er også en 14 år gammel gutt, melder Europapress.se torsdag.

Natta under åpen himmel
I Murcia, en times kjøring nordøst for Lorca, tilbrakte 10.000 mennesker natten under åpen himmel etter å ha blitt evakuert av frykt for etterskjelv. Det er meldt om store materielle skader i byen etter skjelvene.

Programmet España Directo på TVE sendte direkte da dette klokketårnet raste i Lorca onsdag. Reporteren fikk det travelt med å komme seg unna.

HTML EMBED

Se ødeleggelsene i Lorca like etter jordskjelvet. Personen som lastet denne videoen opp på YouTube onsdag spør seg hva som ville skjedd hvis jordskjelvet hadde vært kraftigere. Flere av bygningene som ble ødelagt er av nyere dato.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.