*Nettavisen* Nyheter.

Røde tall for Røkkes fisk

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Produksjonen har økt, men resultatet er svakt.

18.02.10 09:04

Kjell Inge Røkkes havbruksselskap Aker Seafoods har fisket betydelig mer i fjerde kvartal 2009 enn i samme periode året før. Men selskapet sliter med å finne lønnsomhet.

Konsernet fikk et driftsresultat på minus 29 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 22 millioner kroner i minus i tilsvarende periode i 2008.

Driftsinntektene endte på 727 millioner kroner, mot 630 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

- Økningen kommer hovedsaklig fra økt volum i forretningssegmentene i Norge og Frankrike, mens lavere priser trekker i motsatt retning, skriver konsernet.

Resultat før skatt viser et underskudd på 33 millioner kroner, opp fra minus 83 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

Aker Seafoods oppnådde i fjerde kvartal et driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) på 51 millioner kroner, mot 23 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

- Selv om fisket på egne trålere var godt i 2009 og landingene fra kystflåten var høyere enn på samme tid i 2008, er lønnsomheten ikke tilfredsstillende. Selskapet leverer positiv EBITDA på 51 millioner kroner som stort sett skyldes aktivitetene i Danmark og Frankrike og fangsten i norske farvann, sier Liv Monica B. Stubholt, konstituert konsernsjef i Aker Seafoods.

Selskapet skriver at trålerne til Aker Seafoods har fisket betydelig mer i fjerde kvartal 2009 enn i samme periode i 2008. Fabrikkene har hatt bedre tilgang på råstoff enn normalt for årstiden. Virksomhetene i Frankrike og Danmark har også hatt høy produksjon i kvartalet. Prisene på filetprodukter av torsk og hyse er imidlertid lavere enn foregående kvartal, og har medført at varelageret er nedskrevet med 20 millioner kroner i kvartalet.

Liv Monica B. Stubholt er konstituert som konsernsjef i Aker Seafoods fra 2. februar 2010 etter at Yngve Myhre fratrådte stillingen. Selskapet skal i større grad fokusere på kjerneaktiviteter og vurdere mulighetene for å rendyrke og videreutvikle virksomhetene innenfor områdene fangst, videreforedling, markedsføring, salg og distribusjon og dermed gjøre selskapet mer robust og fremtidsrettet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.