Rød/grønn hjemmeseier

Det er tredje dag på UKEN for Hans og Håkan, slitne men fattet får de seg flere hyggelige overraskelser på Datarock (med venner).

Ulykksalig timing for Hans og Håkan nok en gang. Til tross for at herrene ankom 15 minutter før konserten med Datarock skulle begynne, måtte de vente langt om lenge på selve hovedretten. Årsaken til ventingen befant seg i «Campus» på NHH - Cato Salsa Experience måtte gjøre ferdig sin konsert først, hvilket slett ikke var noen dårlig forrett. Spesielt fordi det gav Hans påskudd til å kjøpe seg en drink eller to.

Håkan var sliten etter en drøy helg, Hans mer så etter jobbing og strabaser i tillegg til den nevnte helga.

- Intimscenen her nede er jo fin, men noe glissent befolket. Sa Håkan med et snev av sosial-angst.

Tre NHH-gutter med stripete skjorter og høy «heisann»-faktor stod og bælmet Bollinger rett ved. En av dem tømte glasset i en sup og fylte raskt i fra flasken.

- Can I help myself? sa han på Thor Heyerdahlsk til Bollingerens eier.
- Help yourself, it`s a fucking mini bar you know, svarte studiekameraten.

Etter denne korte bivåningen av Cato Salsa bar turen opp i Aulaen. Der var veldige mengder instrumenter linet opp for et tremannsforetak på scenen.

- Jeg tror jeg vet hvilke venner som skal spille sammen med Datarock, påpekte Hans og gestikulerte med hånden mot et gjenkjennelig trommesett på venstre side.
- Ralpherne så klart! utbrøt Håkan, dette blir kosekveld!

Mannen med Nikon D70 var helt uberørt av den hyggelige nyoppdagelsen, han hadde allerede hatt en fin passiar med Michal Telle og utvilsomt fått et par tips både for nå og senere.

- Skulle ikke forundre meg om Cato Salsa også dukket opp, fortsatte Hans.
- Du er en luring du Hans, mente Håkan.

Først godt over halv tolv var HH-guttas hovedrett klar til å konsumeres.

- Fete joggiser, sa Håkan.
- Gøyale menn i røde drakter! sa Hans.

Fredrik startet opp med et solonummer som fikk Håkan til å assosiere vokalen med Jeff Buckley og Morrissey. På de første låtene var musikken nesten der også.

Publikum virket lite i den store Aulaen, men anslaget var likevel 400 - på en mandag! Og det publikummet ikke hadde i forhold til å fylle Aulaen i fysisk volum (ifølge UKEN-folket tar lokalet rundt 1000), tok de igjen i ren entusiasme.

Etter sang nummer tre, «Laurie», sa Fredrik at nå var de ferdig med den kjedelige delen av konserten. Det var ut med Buckley og inn med Talking Heads.

- Ta vel imot; Tarjei og Thomas, sa Fredrik

Og riktig; The Jack Herren Band ankommer fra kullissene iført kledelige røde joggedresser. En rockeversjon av «Maybeline» strømmet fra høytalerne.

Men Datarock hadde flere venner denne kvelden. Et blåseorkester fra NHH hadde en opptreden sammen med rockerne, og var korrekt antrukket i UKEN-grønne hettegensere. Sammen gjorde de «Computer Camp Love» fullkommen.

Stadig flere kompiser ble inkludert utover kvelden, og til slutt var det ni stykker på scenen kledt i røde dresser med matchende briller.

På Låt nummer åtte var de grønnkledte gått, og en norgesmester i BMX syklet rundt på scenen akkompagnert av låta «Bulldozer».

- Fete tider dette her, mente Håkan.
- Enig, rugget Hans

For denne kvelden var musikken og ikke kvinnene i fokus. Håkan hadde ikke engang på seg sine antropologiske briller, og avstod fra unødvendige beskrivelser av miljøet.

På låt nummer ni kjørte kompaniet en fantastisk låt bestående av utelukkende Talking Heads-titler. Kvelden gikk mer eller mindre i den leia - Datarockerne dro opp den ene overraskelsen etter den andre, og helt på tampen ankom også Salsa-orkesteret.

En spesielt fin Stockhouse-låt helt helt til slutt var verdt å merke seg.

- Denne hadde et umiskjennelig C-64 preg, mimret Håkan og så at han langt fra var den eneste i salen med slike assosiasjoner.
- Men veldig Beastie Boys også, måtte Hans føye til.

Det var som å lande trygt i favnen igjen etter helgen for de to svirebrødrene. De følte seg vel forlikte og at verden var et godt sted å være.

- Hjemmeseier, var Håkans dom.
- Borte bra, men Bergen best, mente Hans uten direkte hentydninger til fredagen eller lørdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.