Det ligger an til å bli et regjeringsskifte i september. Ap-lederen, Jonas Gahr Støre sitt ønske er ifølge NRK en Arbeiderparti-ledet regjering med SV og Senterpartiet.

Det er ikke gitt at alle som er inkludert i planen er like fornøyd. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har nemlig ikke nevnt SV i sine planer.

– Vi er krystallklare på hva vi vil. Vi vil ha en Senterparti/Ap-basert regjering, sier Vedum.

Senterpartiet takker nei til debatt

Det kommer også frem at hele ledelsen i Senterpartiet, har takket nei til å møte partilederne i AP og SV til debatt om spørsmålet.

SV på sin side ønsker et bredest mulig samarbeid på rødgrønn side. Det kan også hende at Rødt og MDG kommer over sperregrensene og vil få innflytelse etter valget.

Les også: Listhaug: – Venstreradikale sosialister bruker klima som unnskyldning

Raymond Johansen irritert over Sp-utspill

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er irritert over flere utspill fra Sp og mener partiet driver usedvanlig mye politisk spill.

Et stort diskusjonstema i valgkampen er hvem som vil samarbeide med hvem på rødgrønn side. I den debatten mener Johansen Senterpartiet driver utstrakt politisk spill, skriver Klassekampen.

– Det er ett av paradoksene i valgkampen så langt, at Senterpartiet prater om at de ikke ønsker noe politisk spill, men de driver jo usedvanlig mye politisk spill selv, sier Johansen.

Les også: MDG raser mot Jan Bøhler (Sp) i politistrid: - Viser hvor useriøst det er

Han ber Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lære av det rødgrønne samarbeidet i Oslo.

– Vi har i flere år sagt at vi ønsker en Sp/Ap-basert regjering, noe også landsmøtet vårt har vedtatt. Og så respekterer vi selvsagt at Arbeiderpartiet ønsker noe annet. Uansett er det velgerne som vil avgjøre dette etter valget, sier Sp-nestleder Ola Borten Moe til Klassekampen.