*Nettavisen* Nyheter.

Rødgrønn skepsis i sentrum

Oslo (NTB): Det er ikke gitt at Senterungdommen slutter opp om en ny rødgrønn regjeringsperiode. Men fredagens fellesmøte med AUF og Sosialistisk Ungdom skapte ny begeistring.

- Det var et veldig bra møte. Jeg synes vi klarte å skape gnist og glød, så gjenstår det å se om det smitter over til moderpartiene og regjeringen, sier Senterungdommens leder Sandra Borch til NTB fredag kveld.

De rødgrønne ungdomspartiene har nettopp avholdt et felles sentralstyremøte, med inviterte gjester fra regjeringen. Både kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap), SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Liv Signe Navarsete var innom.

- Vi har hatt en omfattende debatt om mange ulike spørsmål. Takhøyden var stor, sier Borch.

Senterungdommens nyvalgte leder har flere ganger kritisert moderpartiet og regjeringen for manglende entusiasme. Hun beskriver seg selv som en konservativ Sp-politiker av den gamle skolen og har avholdt møter med borgerlige ungdomspartier, i tillegg til den liberale tankesmien Civita.

- Vi er ikke et rødt parti. Vi er et sentrumsparti som kan samarbeide til begge sider. Jeg mener vi må finne tilbake til sentrum og verdiene som ligger der, sier Borch til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.