*Nettavisen* Nyheter.

Rodman beklager bursdagssang for Kim Jong-un

Beijing (NTB-AFP): Den tidligere basketstjernen Dennis Rodman beklager turen til Nord-Korea hvor han sang «Happy Birthday» for diktatoren Kim Jung-un.

13.01.14 13:17

- Jeg elsker landet mitt, Amerika, forsikret en følelsesladd Rodman da han møtte pressen på flyplassen i Beijing mandag.

Han er blitt kritisert både for bursdagssangen og for ikke å ta opp temaet menneskerettigheter under oppholdet i Nord-Korea. Bokselegenden Mike Tyson har beskyldt Rodman for forræderi.

- Jeg beklager. Jeg er ikke presidenten, jeg er ingen ambassadør, sier Rodman, som likevel planlegger å reise tilbake til Nord-Korea neste måned.

Rodman har fått mye oppmerksomhet for sitt vennskap med Kim Jong-un, som skal være stor fan av Rodmans gamle lag Chicago Bulls. Den mye omtalte bursdagssangen ble sunget i forrige uke i forbindelse med en oppvisningskamp i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

Basketspilleren har også beklaget sine uttalelser om den amerikanske misjonæren Kenneth Bae, som sitter fengslet i Nord-Korea. I et intervju med CNN i forrige uke antydet Rodman at det er Baes egen skyld at han er dømt til 15 års fengsel for å ha forsøkt å styrte Kim Jong-un. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.