Gå til sidens hovedinnhold

Rødt for Rec - styrelederen går av

Oslo (NTB): Samme dag som styreleder Jens Ulltveit-Moe går av som styreleder i Rec, legger solenergiselskapet fram et resultat med milliardunderskudd.

Styret i selskapet har allerede behandlet hans anmodning om å fratre og har valgt Mimi Berdal som ny styreleder. Ulltveit Moe ble styreleder i selskapet i mai 2012.

I resultatet Renewable Energy Corp (Rec) la fram fredag for fjoråret og fjerde kvartal 2012, fremgår det at selskapet nedskriver 1,8 milliarder kroner knyttet til virksomheten Rec Silicon i USA. Selskapet har tatt tap på i alt 5,4 milliarder kroner i 2012.

Driftsresultatet for fjerde kvartal var minus 2.178 millioner kroner, rundt en milliard kroner bedre enn for samme periode året før da resultatet var negative 3.126 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger for fjerde kvartal i fjor ble -34 millioner kroner mot -216 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsinntektene falt kraftig i perioden, fra 2.265 millioner kroner i fjerde kvartal 2011 til 1.687 millioner kroner i samme periode i fjor. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler