Saken oppdateres.

Det skriver partileder Bjørnar Moxnes på Facebook.

Partilederen begrunner forslaget med at Stortinget ikke kan akseptere en justisminister som anklager Stortingets flertall for å sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens sikkerhet.

– Men dette er justisminister Listhaugs anklage mot Arbeiderpartiet og Stortingets flertall, framsatt med den begrunnelse at flertallet ikke deler Fremskrittspartiets syn på alle detaljer vedrørende retts sikkerhet og terrorbekjempelse, skriver han og fortsetter:

«Justisministerens anklage er usann. Hadde den vært sann, ville den
også rammet Fremskrittspartiet. For Mulla Krekar er i landet, selv om
Frp har vært i regjering siden 2013.»

Må ta stilling til saken

Med mistillitsforslaget blir Arbeiderpartiet og KrF tvunget til å ta stilling til om de har tillit til Listhaug som justisminister eller ikke.

Verken KrF eller Arbeiderpartiet hadde anledning til å kommentere forslaget fra Rødt da Nettavisen tok kontakt.

– Forslaget har kommet fra flere, men vi har ikke gått inn for det i Stortinget til nå. Vi mener fortsatt at dette er noe som Erna Solberg bør rydde opp i, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i et intervju med Nettavisen tirsdag.

Partiledelsen i Rødt fortsetter med at de i en «saklig, demokratisk debatt
forutsetter et minstemål av gjensidig anerkjennelse og tillit mellom
partene som deltar. Justisministerens anklage viser at hun ikke har
dette minstemålet av tillit til Stortingets flertall».

«Stortinget må verne om grunnlaget for en saklig, demokratisk debatt om viktige spørsmål som rettssikkerhet og terrorbekjempelse. Stortingets
representanter forbeholder seg retten til å ha andre meninger enn
Fremskrittspartiets uten å bli møtt med beskyldninger fra regjeringa om å
sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens
sikkerhet», fortsetter meldingen som er lagt ut på Facebook.

«Etter å ha møtt skarp kritikk fra alle andre partier,
inkludert begge regjeringspartnere og stemmer i Fremskrittspartiet, har
justisministeren valgt å stå fast ved sin usanne anklage mot Stortingets
flertall. Statsråden har ikke brukt sin sjanse til å trekke tilbake og
beklage beskyldningen. Stortinget kan ikke lenger ha tillit til en slik
justisminister. Jeg blir overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug. Hvis stortingsflertallet ikke har det, må det komme til uttrykk. Jeg tror mange innbyggere også er opptatt av å få vite hvilke partier som har og ikke har tillit til Listhaug som justisminister».

Slettet innlegget

Onsdag slettet Listhaug den mye omtalte Facebook-posten hvor hun blant annet skrev at «Ap mener at terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Det skjedde etter at NTB scanpix på vegne av det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press ba justisministeren om å fjerne bildet fra sosiale medier på grunn av begrensninger byrået har satt for salg av bilder til politiske aktører.

– Jeg har nå slettet innlegget og bildet som ble lagt ut på fredag. Grunnen til dette er at de som har rettighetene til bildet i Norge, har gitt oss beskjed om at det ikke kan brukes i politisk kampanje. Det må vi selvsagt forholde oss til. Ønsker alle en fin dag videre, skriver Listhaug som en forklaring på at innlegget er slettet.