*Nettavisen* Nyheter.

Rødt frykter for Ap-MDG-miljøpolitikk

 

SER MOT 2021: Rødt-leder Bjørnar Moxnes frykter at en regjeringsallianse mellom Ap og MDG i 2021 kan gi en «elitistiske miljøpolitikk». På bildet Ap-leder Jonas Gahr Støre og MDG-talsperson Une Aina Bastholm i studio hos NRK. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er skeptisk til hva slags miljøpolitikk som kan bli resultatet av et samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne.

17.09.19 08:51

Allerede nå roper Moxnes varsku om den «elitistiske miljøpolitikken» en regjeringsallianse mellom Ap og MDG kan komme til å føre om de kommer i posisjon etter valget i 2021.

– Vi må stå for en rettferdig miljøpolitikk. Dersom de med dårligst råd får regningen for utslippskutt, kan man få brennende bildekk i retur, som i Frankrike, sier Moxnes til Klassekampen.

Flere Ap-topper har allerede åpent leflet med tanken om et samarbeid med MDG, men mange fra fagforeningssiden i partiet har problemer med MDGs ønske om å legge ned oljeindustrien og ensidige støtte til bomring.

Moxnes har i stedet en plan for å få klimaaktivister og industriarbeidere på samme lag i 2021 og samle rødt og grønt.

– Diskusjonen fram mot 2021 må inkludere hele den brede venstresiden og fagbevegelsen for å se hvordan Norge kan bygge ny, miljøvennlig industri, sier Moxnes.

Først basert på dette, skal spørsmålet vurderes hvorvidt MDG bør være en del av en rødgrønn allianse i 2021.

(©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.  

Rødt-leder BJørnar Moxnes. Foto: (Rødt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag