Gå til sidens hovedinnhold

Rødt: – Maridalsveien er livsfarlig på sykkel

Rødt krever fortgang for å få sykkelskulder i Maridalen.

MARIDALEN: I juni skrev Nordre Aker Budstikke om konflikten mellom syklister og bilister i Maridalen. Opprettelsen av veiskulder fra Brekke og innover Maridalsveien har vært en prioritert politisk sak i bydelen i mange år. Men Bymiljøetaten går inn for en «separat gang-/sykkelvei med bredde fem meter kombinert med delvis innsnevret kjørebane» – kun fra Brekke til Hammeren – og tidligst byggestart i 2014/15.

Del på Facebook

Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) uttrykte overfor Nab den gang liten forståelse for sendrektigheten.

Krever handling

Også Rødt er lei somlingen.

– Jeg er redd for at alternativet som nå er til utredning ikke bare blir tidkrevende å få avklart, men heller ikke kommer til å bli noe av. Så vidt jeg forstår har man valgt å prøve å få regulert sykkelvei, noe som kan vise seg å bryte med kulturlandskapet og verneplanen, framfor at man får på plass en sykkelskulder, sier Rødts 1. kandidat til BU, Fredrik V. Sand, som mener forholdene på den mye brukte Maridalsveien i dag er livsfarlige.

– Siden Arbeiderpartiet har signalisert at de ønsker dette tidligere enn kommunens anslag, håper vi dette er noe vi kan samarbeide om etter valget. Rødt vil ta initiativ til å få på plass en løsning. Da vil det selvfølgelig være en fordel hvis vi får et nytt flertall i byen og bydelen, sier Sand.

Les også: Bystyrerekandidat vil ha sykkelskulder som fanesak.


Les mer om valget i Nordre Aker her!

Les mer om valget i Oslo her!

MER OM SYKKEL I NORDRE AKER:

SV lagde "sykkelfelt" i påvente av miljøgate i Grefsenveien

KrF ønsker bedre sykkelveier

Lover trafikkplan for bydelen


Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping