Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødvin på resept

Foto: Shutterstock
Sist oppdatert:
De røde dråpene kan være like gode som medisin.

(SIDE2): En ny svensk studie skal undersøke alkoholens effekt på hjerte- og karsykdommer, det skriver Ekspressen.se. Utfallet kan bli rødvin på resept.

LES MER OM HELSE HER

- Jeg tipper jo at vi kommer til å finne en rekke positive effekter av alkoholen. Og på bakgrunn av disse kan det kanskje åpne for anbefalinger om et daglig, moderat alkoholinntak til de som har høy risiko hjerte- og karsykdommer, sier Fredrik Nyström, professor i indremedisin ved Hälsouniversitetet i Linköping til Sveriges Radio Ekot.

Daglige inntak
Studien skal gjøres ved Hälsouniversitetet der 25 frivillige skal bli gitt rødvin hver dag i tre måneder, menn to glass og kvinner ett. Personene vil sammenlignes med en kontrollgruppe som ikke får alkohol.

Les også
Større pupper og flatere mage

Gir helsegevinster
Rødvinens positive effekter dukker opp i flere helsemessige sammenhenger. Nylig foreslo portugisiske forskere at rødvin kan hjelpe til med å forhindre vektøkning, og røde vindruer dukket nylig opp på en liste over de 20 matvarene som visstnok skal gi deg lengre liv, i hvert fall om vi skal tro næringsforskeren Gary Williamson.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!