Gå til sidens hovedinnhold

Røeggen-saken mot sin endelige konklusjon

Oslo (NTB): DNB ga Ivar Petter Røeggen feil informasjon om avkastning og kostnader ved spareproduktet han kjøpte. Men var feilene grove nok til at banken må dekke tapet?

Ja, mener Røeggen selv. Banken, som da het DnB NOR, sa han ville gå i null når den årlige avkastningen nådde 5,29 prosent. I virkeligheten måtte den bli 7,47 prosent for at Røeggen skulle unngå å tape penger. I tillegg oppga banken for lave rentekostnader på lånet han tok opp for å investere.

Røeggen lånte 500.000 kroner og hadde tapt nesten halvparten da han sa stopp. Han ville aldri investert i produktet hvis banken hadde vært åpen på hvilken risiko det var beheftet med, hevder han.

Torsdag settes Høyesterett med storkammer, for å stadfeste en gang for alle hvor grensene for bankenes ansvar gikk da de solgte såkalte strukturerte spareprodukter. Utfallet kan bli at nylig etablert praksis, først og fremst gjennom Lognvik- og Fokus Bank-sakene, blir fraveket til fordel for en ny og strengere tolkning.

- Det kan tenkes at Høyesterett ønsker å vurdere om det bør være tilstrekkelig at feilinformasjonen kan ha innvirket på investeringsbeslutningen, sier senioradvokat Jannecke Tobiassen i Schjødt til NTB. (©NTB)

Reklame

Her finner du oversikten over sommersalgene på nett