RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rohde: - Jensen ble forhåndsdømt

KRITISERER MEDIA: Hanne Kristin Rohde mener det burde gått kanskje til fjerde eller femte refengsling før det kunne ha vært aktuelt å identifisere Jensen, og da bare hvis Spesialenheten kunne ha bekreftet at bevisene var styrket.
KRITISERER MEDIA: Hanne Kristin Rohde mener det burde gått kanskje til fjerde eller femte refengsling før det kunne ha vært aktuelt å identifisere Jensen, og da bare hvis Spesialenheten kunne ha bekreftet at bevisene var styrket. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Hanne Kristin Rohde mener media ikke burde offentliggjørt Eirik Jensens navn og bilde så raskt etter varetekstfengslingen.

Tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, mener at den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen er blitt forhåndsdømt. Det skriver Dagbladets papirutgave lørdag.

Kort tid etter at Jensen ble pågrepet, og deretter identifisert, kritiserte Rohde pressens håndtering av saken i et debattinlegg i Aftenposten. Hun mener at media ikke burde ha offentliggjort navn og bilde så raskt etter varetekstfengslingen.

- Jeg mener det burde gått kanskje til fjerde eller femte refengsling før det kunne ha vært aktuelt, og da bare hvis Spesialenheten kunne ha bekreftet at bevisene var styrket. Det har de faktisk seinere aldri gjort. Jeg mener
det er grunn til å tro at det konkurransemessige økonomiske
hensyn i media som styrer hvem som navngis, sier Rohde til Dagbladet. 

Hun reagerte også veldig på at Cappelen ble omtalt som investor, i stedenfor kriminell og at forsvareren hans «kunne få stå og forhåndsprosedere saken» på et tidspunkt hvor Jensen ikke hadde innsyn i anklagene mor ham. Hun reagerer også sterkt på lekkasjene, og legger til at hun heller ikke har inntrykk av at noen i dag etterforsker selve lekkasjene.

Rohde sier at hun ikke vil snakke om skyldspørsmålet, og at hennes kritikk handler om hvordan mediehåndteringen bør være i starten av slike saker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere