Røkke-advokat politietterforskes

Politiinformant Christer Tromsdal har anmeldt Ellen Holager Andenæs for trusler. - Jeg gleder meg som en unge, sier kjendisadvokaten.

03.10.06 12:35

- Jeg har blitt anmeldt av Christer Tromsdal for forhold som har en strafferamme på 20 år. Jeg er innkalt til avhør hos politiet om en ti dagers tid, og der har jeg tenkt å forklare meg. Jeg gleder meg som en unge, sier Ellen Holager Andenæs til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Den omstridte finansmannen Christer Tromsdal anmeldte i slutten av august kjendisadvokaten for forhold fra over et år tilbake - i mai 2005, mens den såkalte båtsertifikatsaken mot blant andre Kjell Inge Røkke gikk for retten.

Etter det NA24 erfarer, besluttet politiet i forrige uke å igangsette etterforskning av saken.

Alvorlige beskyldninger
I anmeldelsen, som NA24 har fått delvis tilgang til, fremsettes svært alvorlige påstander mot Kjell Inge Røkkes advokat Holager Andenæs og hennes sekretær, som også er daglig leder for advokatkontoret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Alf Ove Hansen

Tromsdal beskylder de to, sammen med en tredjeperson, for blant annet trusler og implisitt frihetsberøvelse, ulovlig ransaking og ulovlig beslag.

Tromsdal: - Knuste båndopptaker
Noen av de mest alvorlige forholdene som er beskrevet i anmeldelsen skal ha funnet sted på Hotel Continental i Oslo den 26. mai 2005, hvor advokat Ellen Holager Andenæs beskyldes blant annet for å ha knust en båndopptaker samt å ha latt Tromsdal kroppsvisitere av den tredje anmeldte i saken. I tillegg til Holager Andenæs, hennes assistent og denne tredje mannen, skal en håndfull navngitte og ikke navngitte menn ha vært involvert i ulovlige handlingene mot Tromsdal 26. og 27. mai 2005.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kontoret til Holager Andenæs ble forsøkt avlyttet i april 2005, og advokaten selv skal ha vært overbevist om at det var Tromsdal som stod bak. Tromsdal benekter enhver befatning med avlyttingen, men mener Holagers mistanke mot ham representerer noe av beveggrunnen for det angivelige møtet på Hotell Continental, og Holager Andenæs' oppførsel der.

Ifølge Tromsdal inneholdt båndopptakeren Holager Andenæs skal ha knust kun en telefonsamtale mellom Tromsdal og Kjell Inge Røkkes advokat.

- Vitnet falsk for Røkke
I den foreliggende anmeldelsen innrømmer også Christer Tromsdal at han forklarte seg falsk - til Kjell Inge Røkkes fordel - da han ble avhørt av politiet om båtsertifikatsaken for andre gang i mai 2005.

Begrunnelsen var ifølge anmeldelsen at Tromsdal følte seg skremt etter at advokat Holager Andenæs skal ha truet med å avsløre Tromsdal som politiinformant.

Christer Tromsdal ble av enkelte utpekt som hovedmannen i den såkalte båtsertifikatsaken, der hans tidligere partner Erik Øye sto tiltalt for å ha solgt sertifikater for noen titusen kroner stykke, blant andre til Kjell Inge Røkke. Tromsdal skal ha sittet på mye og vesentlig informasjon i saken, men ble til slutt ikke innkalt som vitne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.