*Nettavisen* Nyheter.

Røkke bryter tausheten

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)

Kjell Inge Røkke har fått kritikk for sin taushet om de omstridte Aker-transaksjonene. Men nå vil han snakke.

20.04.09 19:37

Kjell Inge Røkke har holdt seg borte fra rampelyset under striden mellom Aker og staten og har høstet kritikk for sin taushet. Men denne uken lover han å komme på banen.

Møter pressen onsdag
I en pressemelding fra Aker mandag heter det at Røkke vil møte pressen på restaurant Månefisken i Oslo onsdag «I anledning de siste ukers hendelser».

- Bør vise kortene
Under det pågående landsmøtet i Arbeiderpartiet har flere kritisert Røkkes taushet i saken.

- Alle lurer på hva som er Røkkes motiver. Nå bør han vise kortene, sier Marianne Aasen, stortingsrepresentant fra Akershus Ap, ifølge VG Nett.

- Hylekor
Mens mange har kritisert Røkke for hans taushet, har PR-rådgiver Haakon B. Schrøder i Playground ment at Aker-eieren ikke har noe igjen for å krangle i offentligheten.

- Nei, Røkke er genial. Han har ingenting igjen for å krangle med Berit Kjøll i offentligheten, selv om det sikkert hadde blitt stor underholdning av det. Og Røkke ville ha minnet om en svidd kotelett om han møtte pressen nå - for djevelen ligger i detaljene. Nå er det et hylekor som krever at han må på banen. Men om han skal møte et enormt korps av kritikere, så vil enhver fornuftig ting Røkke har å si om Aker-transaksjonene drukne i den enorme støyen, uttalte Schrøder til Nettavisen, før det ble kjent at Røkke vil bryte tausheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.