*Nettavisen* Nyheter.

Røkke dropper planene om «Det store Blå»

- Motstanden var for stor, sier Nina Jensen.

15.01.20 13:23

OSLO (Nettavisen): Det planlagte høyhuset «Det store Blå» blir ikke bygget som høyhus, melder Nina Jensen, leder i Rev Ocean, ifølge Fiskeribladet.

- Motstanden var for stor. Norge er ikke modent for det, sier Jensen til bladet.

Allerede da planene og modellen ble presentert under en konferanse på Fornebu i oktober 2018 var kritiske røster på banen:

- Dagens reguleringsplan angir byggehøyder på seks til åtte etasjer. Dette er i en helt annen divisjon, uttalte kommunaldirektør Arthur Wøhni i Bærum kommune til Nettavisen om Kjell Inge Røkke og Nina Jensens foreslåtte skyskraper.

Planene på det tidspunktet viste et 60 etasjer og 200 meter høyt signalbygg nær Aker-hovedkvarteret. Denne skyskraperen skulle bygges for å huse havsenteret World Ocean Headquarters.

Nina Jensen sier til Fiskeribladet at Rev Ocean-hovedkvarteret skal bygges, men at det ikke vil bli 250 meter høyt. Planen er likevel å opprettholde kvadratmeterplanene på 60-80.000 kvadratmeter.

Les også: Røkke stanser arbeidet med skyskraper på Fornebu

Det var Røkke selv som stanset planene for «Det Store Blå» på Fornebu da det ble klart at politikerne ikke ville gi slipp på områdets høydebegrensning. Nå er det foreløpig i det blå hvor bygget skal reises.

- Verdenshavets hovedkontor vil trolig bli bygget nært hovedstaden. Også Bærum vil bli vurdert. Planen er at konkret sted vil bli avklart i løpet av første halvår 2020, sier Jensen til Fiskeribladet.

Klikk på bildet for å forstørre. Modell av Det store blå.

VISTE MODELL: Slik ble planene for Rev Oceans høyhus presentert på Fornebu i oktober 2018. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Klikk på bildet for å forstørre. RUVENDE: Slik var tegningene for Rev Oceans planlagte høyhus, 60 etasjer og 200 meter høyt.

RUVENDE: Slik var tegningene for Rev Oceans planlagte høyhus, 60 etasjer og 200 meter høyt. Foto: (Rev Ocean)

Klikk på bildet for å forstørre. Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krogh og statsminister Erna Solberg under presentasjon av Rev Oceans planer i oktober 2018.

Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krogh og statsminister Erna Solberg under presentasjon av Rev Oceans planer i oktober 2018. Foto: Mario Andrés Torres (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag