Gå til sidens hovedinnhold

Røkke junior til finansbransjen

Kristian Røkke, Kjell Inge Røkkes eldste sønn, har startet som hospitant i et gråmeglerhus. Les mer her

(Bilde: Scanpix) (Oppdatert med kommentar fra CAR)Den norske industribyggeren Kjell Inge Røkke har tidligere hatt gleden av å ha sin BI-studerende sønn som hospitant i Aker-systemet. I fjor sommer hadde Røkke junior, født i 1983, sommerjobb i nettopp Aker. Han har tidligere hatt sommerjobb på gulvet i Aker-bedriften Brevik Construction i Grenland.Nå har han imidlertid hoppet over til finansbransjen. iMarkedet.no kan nemlig avdekke at han har startet som hospitant i det omstridte gråmeglerhuset CAR.- Det stemmer, men alle spørsmål må du rette til CAR, forteller Kristian Monsen Røkke til iMarkedet.no. Han har fått god trening i å håndtere pressen og lar seg ikke lure til å gi kommentarer.
Fra verkstedsgulv til meglerbord

Monsen Røkke studerer fortiden på BI og har staket seg ut en økonomisk karriere. Tidligere satt Røkke Junior i bedriftsforsamlingen til Aker, men nå er han medlem av styret til Stiftelsen Molde Stadion I og II. Dette er stiftelsene som driver hjemmetribunen til Molde Fotballklubb.Det er innefor analyseavdelingen i CAR-systemet Monsen Røkke nå hospiterer.- Kristian Røkke har vært tilknyttet CAR som analytiker-hospitant siden ettersommeren ifjor. Han skal fortsette med det fremover. For ordens skyld nevner jeg at han selvsagt ikke dekker selskaper der hans far er involvert, skriver Per Chr. G. Hoel i CAR til iMarkedet.no.
Negativt søkelys

CAR har tidligere vært i Kredittilsynets søkelys. Tilsynet satte ned forbudet mot at selskapet sendte ut analyser på aksjer, samtidig som de drev med ordreformidling av aksjer for kunder gjennom Nordnet. iMarkedet.no kunne også avsløre at en innsidedømt aksjemegler, som hadde fått sparken fra DnB NOR Markets, hadde fortsatt sin aksjemegling i selskapet.Det er heller ikke noen ukjent praksis for selskapet å ta inn hospitanter. Forrige gang iMarkedet.no beskrev dette var det Marianne Blaauw som var i fokus. Den unge studenten, som er datter av Blom-sjef Dirk Blaauw, jobbet nemlig i CAR ikke så lenge etter at det ble avslørt at CAR hadde mottatt penger fra Blom for å skrive analyser om selskapet.Marianne Blaauw jobber i dag i meglerhuset Pareto sin analyseavdeling.CAR har for øvrig kjøpt opp et selskap med verdipapirkonsesjon fra Kredittilsynet og skal bygge seg opp til å bli et regulært meglerhus med aksjemegling, analyse og corporate-rådgivning.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett