*Nettavisen* Nyheter.

Røkke leverer som lovet

Foto: Åserud, Lise (NTB scanpix)

Trang start på året for industrikonsern.

Aker Solutions, der Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker, er største aksjonær med 28 prosent kom i slutten av april med et resultatvarsel. Da det kom raste aksjen med over 21 prosent.

Les mer: Denne mannen har kostet Norge milliarder

Onsdag er selskapet ute med resultat for første kvartal, og som tidligere meldt endte driftsinntektene på 11,1 milliarder kroner og et driftsresultatet på 868 millioner kroner. Ned fra henholdsvis 9,8 milliarder og 1,04 milliarder i samme periode i fjor.

Inntjeningen per aksje ble en krone. Ordreinngangen var på 25,5 milliarder kroner mot 11,3 milliarder kroner i fjor.

Resultat lider under en merkostnad på 70 millioner kroner knyttet til plattformprosjektet Ekofisk Zulu, etter at det ble satt fart i arbeidet for å få den klar til levering i midten av juni. I tillegg ble det et tap på 63 millioner kroner på den kabelproduserende enheten grunnet nedskrivninger på flere prosjekter. På toppen av det ble det 54 millioner kroner i tap knyttet til fartøyene Aker Wayfarer og Skandi Aker.

- Den langsiktige trenden i vår primærmarkeder er positive, sier styreleder Øyvind Eriksen, i en melding.

- Samtidig har vi nylig sett at noen kunder bruker lenger tid på endelig tildeling av kontrakter. Dette gjør det vanskeligere å forutse den kortisiktige markedsutviklingen, sier han.

Etter resultatvarselet sa Carnegie-analytiker Frederik Lunde til Dagens Næringsliv at han ikke utelukker at halve Aker Solutions nå kan bli solgt.

Ifølge han er det forretningsområdene for boreteknologi og undervannsutstyr, det som betegnes som juvelene i Aker Solutions, som kan bli solgt unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.