*Nettavisen* Nyheter.

Røkke spanderer fisketorg

Kjell Inge Røkke tar på seg spanderbuksene.

18.05.08 23:53

Av:André Clark UtvikTradisjonen tro var Kjell Inge Røkke rekeselger på Aker Brygge i Oslo torsdag. Da fikk han for første gang se forslag til nytt fisketorg på Aker Brygge i Oslo.Diskuterte detaljer Etter nesten fem timer med reke- og fiskesalg kom arkitekt Bjørn Hovstad ned til bryggen med en modell av det som kan bli det nye fisketorget i Oslo.Det er Stiftelsen Indre Oslofjordfiskerlag som skal eie praktbygget som skal være ferdigstilt midtsommersl neste år. Prisen for byggget er anslått til rundt 20 millioner kroner.- Finansieringen er i boks, og det skal ikke stå på penger for å få dette til, sier Røkke.


NA24s kilder forteller at han selv sørger for store deler av finansieringen, men han vil ikke selv strekke seg lenger enn å si:- Jeg er veldig positiv til dette prosjektet.Røkke diskuterte detaljer med sjefen for Indre Oslofjordfiskerlag, Harald Kristoffersen, og arkitekt Hovstad.- Dette forslaget skal gi et variert inntrykk for publikum, sier arkitekten og får anerkjennende nikk.Det er arkitektfirmaet 4B Arkitekter som har laget modellforslaget, men det er ikke et endelig forslag.«Røkke-torget»


Fisketorget, eller Røkke-torget som en kunde kalte det nye bygget, er på 300 kvadratmeter og skal stå der permanent med helårsdrift.- Mye står på politikerene og Havnevesenet og jeg håper ikke dette blir en uendelig diskusjon om flisespikkeri, sier Røkke engasjert ved modellen i solskinnet.Ordførerbesøk


Og straks fikk han positive politiske signaler. Etter at det verste rushet har gitt seg i rekesalget hos Røkke kommer nemlig Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen ruslende ved bryggkanten.- Det gleder med å se at Røkke lever opp til sine løfter om å bli rekefisker i Oslo, sier ordføreren til NA24.


Han sier videre det er viktig å få til et slikt torg av hensyn til et godt byliv i hovedstaden.- Ja, hvis noen skal orden opp i dette og få det til må det være den mannen, sier Røkke og både ordføreren og rekefisker ler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.