Gå til sidens hovedinnhold

Røkke til kamp mot Fredriksen

Nå vil Kjell Inge Røkke også bli rik i riggmarkedet.

Tre år etter at Røkke tok Aker Drilling av børs for å stanse riggkjempen John Fredriksens oppkjøpsforsøk, tar han riggselskapet tilbake på børs, skriver Dagens Næringsliv torsdag.

Ifølge DN vil Aker Drilling bestille boreskip for over syv milliarder kroner. Aker Drilling vil hente inntil 3,5 milliarder kroner i frisk egenkapital i forbindelse med børsnoteringen.Aker blir minoritetsaksjonær, med under 50 prosent av aksjene.

Aker Drilling er eid av Røkkes børsnoterte investeringsselskap Aker asa. Aker asa-sjef Øyvind Eriksen håper at det nye selskapet er notert på hovedlisten på Oslo Børs i løpet av februar.

- Tidspunktet er riktig. Nå vil vi legge til rette for bedre utnyttelse av Aker Drillings store potensial. Boomen i riggbransjen er fundert på samme markedssyn som vårt, sier Eriksen til DN.

Når børsnoteringen er i boks vil selskapet først og fremst satse på det lukrative markedet for boreoperasjoner på dypt vann.

Børsaktører fikk en forvarsel om at Aker Drilling trengte tilførsel av kapital i selskapets fjerdekvartalsrapport for 2009. I rapporten som ble offentliggjort i februar 2010 het det:

«Operasjonelt var Aker Drilling en utfordring i 2009. På grunn av forsinket levering av selskapets to rigger og dermed utsatte inntekter, samt planlagt nedbetaling av bankgjeld, har selskapet behov for ytterligere kapitaltilførsel i 2010».

Ifølge Akers egne beregninger kan nye Aker Drilling få en markedsverdi på mellom 15 og 20 milliarder kroner, noe som vil gjøre noteringen til den største på Oslo Børs på mange år.

Kommentarer til denne saken