Røkke til kamp mot Se og Hør

Foto: (Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)

Kjell Inge Røkke mener Se og Hør forsøker å lure leserne til å tro at han er avbildet med sin nyfødte sønn.

27.01.05 12:48

Bakgrunnen for klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) er Se og Hørs reportasje «Bleieskiftarbeider på hytta». Både på forsiden og inne i bladet er Røkke avbildet i tilknytning til et bilde av et spedbarn med bleie, skriver VG.

«Det er ikke vårt barn som er avbildet, men det er åpenbart at det er nettopp det inntrykket bildet forsøker å skape overfor sine lesere. Dessuten kan det, spesielt på forsiden, oppfattes som om jeg har akseptert å stille opp for bladet med barnet, noe som selvfølgelig er helt uaktuelt,» skriver Røkke i klagen.

Han hevder Se og Hør har utarbeidet en ny etisk regel, der de fritt skriver saker om kjendisbarn. Samtidig ber Røkke om retningslinjer for hvor langt man kan og må gå for å beskytte barna mot Se og Hørs journalistikk.

Se og Hør avviser påstandene fra Røkke.

- Vi har slett ikke forsøkt å villede leseren. Både på forsiden og i reportasjen inne i bladet har vi skrevet at barnebildet er et illustrasjonsfoto. Det burde derfor ikke være noen tvil om at dette ikke er Kjell Inge Røkkes sønn, skriver redaktør Trond Stensåsen i Se og Hør i en e-post til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.