RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolfs gjeng gikk 19 km

Sist oppdatert:
En meget god dag også for Rolf Baes gruppe på vei til Sydpolen.

Blanke vidder, og nye skispor til. Klokkene er skrudd tilbake, og gruppa kaller nå denne dagen for DAG 1. Gruppa består av Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior.

Det var en meget oppløftet Rolf som ringet inn i sist natt. De hadde hatt en meget god dag. Den startet med at de gikk ytterligere en time nedover og bakover, før de snudde og satte kursen mot nord.

For å komme litt ajour og teste seg ørlite, gikk de fulle 6,5 timer nordover.

19, 2 km
Det ga hele 19,2 km nærmere målet. Men det kostet. De var meget slitne i camp. Og ikke rart. Pulkene er fortsatt meget tunge. Snøen er trå som fiskelim (et Amundsen uttrykk) og de steg til hele 340 meter.

Det gode var at de fikk svar på at de kan levere distansene som kreves. Og alt av rutiner og rytme fungerer. Men i morgen vil de gå kortere og muligens gjøre enkelte justeringer på vektfordelig, for å jevne ut gruppa maks.

Rolf har det bedre
I Patriot har Rolf Seel det meget bedre. Legen som var med på flyet, har behandlet ham og gitt ytterligere medisiner. Smertene er der, men det å ikke trekke og ikke gå på ski har gjort at han ikke lengre har strålinger nedover i bena.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere