*Nettavisen* Nyheter.

Rolig avslutning på børsdagen

Oslo (NTB): Oslo Børs var både høyt og lavt torsdag formiddag, men roet seg utover dagen. Hovedindeksen endte opp 0,1 prosent til 469,35 poeng. Samtidig flyr SAS høyt.

24.01.13 17:21

Selskapet som var på konkursens rand for kort tid siden, har gjort to kraftige byks denne uken, skriver E24. Volumet er begrenset, men en kursvekst på 17 prosent er likevel formidabel.

- Jeg undrer meg også hvorfor den stiger så mye. Det er ingen nyheter fra selskapet eller industrien som skulle tilsi denne økningen, sier flyanalytiker Lars Heindorff i ABG Sundal Collier til økonominettstedet.

En av aksjene som har fått svingt seg de siste dagene, er seismikkselskapet PGS som har gått som en jojo denne uken. Torsdag ble det nedtur med et kursfall på 2,3 prosent. Det er desidert dårligst blant de ti mest omsatte aksjene og gjør selskapet til en av taperne på hovedindeksen.

Også Yara (-0,7 prosent) og TGS-Nopec (-0,6 prosent) fikk en markant nedgang. Fire andre selskaper hadde bare marginale utslag på mellom 0,1 og 0,2 prosent; Seadrill i pluss og Hydro, Telenor og Subsea i minus.

Litt tydeligere fremgang, men heller ikke noen store endringer, ble det for Orkla, som gikk opp 0,3 prosent, og Statoil og DNB, som begge endte dagen opp 0,4 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag