RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolig børsdag sluttet i pluss

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Etter en relativt svak åpning tirsdag morgen steg hovedindeksen på Oslo Børs jevnt og trutt. Hovedindeksen endte med en oppgang på 0,66 prosent til 481,21 poeng.

I en lang periode har hovedindeksen beveget seg rolig, men enkeltaksjer lager fortsatt bølger på børsen. Spesielt har det knyttet seg betydelig interesse til hvordan kampen om det delvis statseide Cermaq vil ende. Det har påvirket kursen både i Cermaq og Marine Harvest, som lenge har ønsket å kjøpe selskapet.

«Hvis prisen er riktig», som John Fredriksen uttrykker det. Tirsdag kjøpte både han og styrelederen Ole-Eirik Lerøy aksjer i Marine Harvest.

Blant de mest omsatte aksjene steg Statoil, Yara, DNB, Seadrill, og Telenor med mellom 0,1 og 3 prosent. Samlet omsetning lå på om lag 2,8 milliarder kroner.

Så langt i år har hovedindeksen steget med 8,36 prosent. Med en underliggende positiv trend har kurven variert mellom 450 og 480 poeng gjennom hele første halvår. Oljeprisen har stort sett ligget over 100 dollar per fat, noe som historisk er et meget høyt nivå. Tirsdag ettermiddag ble ett fat nordsjøolje omsatt for 105,61 dollar fatet (+0,14 prosent).

Denne uka er det rentemøte i Norges Bank, men ingen venter endringer, og det er ikke noe som tyder på at den lave innlånsrenta i bankene skal gi seg utslag i lavere rente til publikum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere