*Nettavisen* Nyheter.

Rolig Israel-demonstrasjon

Oslo (NTB): Over 500 personer deltok i demonstrasjonen ved den israelske ambassaden i Oslo lørdag ettermiddag. Politiet melder om en rolig markering.

17.11.12 16:24

- Det var en liten gjeng som ble igjen og ytret seg etter at det offisielle programmet var over. De gikk deretter ned til Eidsvolls plass og holdt en liten appell foran Stortinget, før de avsluttet, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Litt før klokken 16 ble Parkveien åpnet igjen, og dermed var det normal trafikk både der og i Uranienborgveien etter at begge veiene hadde vært stengt tidligere på ettermiddagen.

Demonstrasjonen, som startet cirka klokken 14, ble arrangert av Palestinakomiteen i Oslo og Norge. Den ble støttet av blant annet SV, Arbeiderpartiet og Rødt og de tre partienes ungdomsorganisasjoner, i tillegg til en rekke andre organisasjoner. Også medlemmer fra Profetens Ummah hadde møtt opp, men de forsvant igjen etter kort tid.

- Det var i overkant av 500 personer til stede, men noe mer nøyaktig tall har vi ikke, sier Solberg. Han legger til at politiet kjenner til mange av dem som deltok.

Antall drepte i kampene mellom Israel og Hamas hadde lørdag formiddag steget til rundt 40 siden krigshandlingene ble trappet opp onsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.