*Nettavisen* Nyheter.

Rollespill for de voksne

Foto: (BioWare)

Sex og vold går hånd i hånd i rollespillet «Dragon Age: Origins».

02.11.09 11:34

Se bildene og videoen fra spillet lenger ned i artikkelen.

BioWare er en kanadisk spillutvikler, best kjent for spill som «Baldur's Gate», «Neverwinter Nights» og «Mass Effect».

Allerede på spillmessen E3 i 2004 ble det kjent at BioWare jobbet med et mystisk spill BioWare kaller «en spirituell oppfølger til «Baldur's Gate 2»», men akkurat hva det betydde ble ikke kjent før høsten 2008 hvor spillstudioet avslørte at den spirituelle oppfølgeren var «Dragon Age: Origins».

Spillet blir et fullblods RPG-spill på lik linje med forgjengeren «Baldur's Gate» og «Neverwinter Nights».

Voksent spill

BioWare har avslørt hauger av detaljer om spillet på «Dragon Ages» offisielle hjemmeside, og det er på det rene at settingen blir mørkere og mer dyster enn for eksempel «World of Warcraft» og tidligere RPG-spill fra BioWare. David Gaider, Lead Writer av «Dragon Age: Origins», har også tidligere uttalt følgende på spillets forum:

- Magi skal være noe spesiellt i «Dragon Age». Det skal ikke være noe hverdagslig over magi - eller at alle har magiske evner. Dersom noen behersker magi, så skal den være underlagt visse regler. Og i møtet med magi, så skal vanlige mennesker flykte i panikk - akkurat som de ville ha gjort i virkeligheten.

Nå har BioWare sluppet en ny trailer til «Dragon Age» som illustrerer at spillet blir voksent på alle mulig måter.

Sex og vold i «Dragon Age: Origins»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
video_embed(12479,1);

I «Dragon Age» vil det ikke finnes noe ordinært «Dungeons & Dragons»-system for alignments, men det betyr ikke at handlingene dine ikke vil påvirke historien - eller hva lag-medlemmene dine syntes om deg.

Gode handlinger gir godt rykte

Oppfører du deg godt vil det gå gjetord om de gode handlingene dine, og oppfører du deg ondt vil NPC-karakterer mistro deg fra første stund de prater med deg. Pass også på å ikke irritere lag-medlemmene dine for mye, ettersom det godt kan hende at de plutselig forlater deg. Det vil for øvrig kunne være opptil fire medlemmer i et lag.

Når det gjelder selve gameplayet, så vil dette være i god, gammeldags BioWare-stil: «Dragon Age» utspilles i sanntid, du kan pause midt i et slag for å gi lagmedlemmene dine nye ordre eller skifte rustning og legge magiske kombinasjoner eller slagserier i kø.

Spillet vil imidlertid ikke by på avanserte kampstrategier som for eksempel «Age of Conan» tilbyr, men benytte seg av et enklere «Pek, klikk og hugg»-system.

Se alle bildene fra «Dragon Age: Origins»
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

1939

Klager på inventarsystem

På ett vesentlig punkt differansierer imidlertid «Dragon Age: Origins» seg fra sine forgjengere. Inventarsystemet - det vil si systemet for å administrere alt hva figuren din har utrustet på kropp og i ryggsekken.

BioWare har kunngjort at inventaret vil presenteres i listeform - fremfor det mer kjente grid-systemet - noe som satt sinnene i kok på «Dragon Age»-forumet. Spillerne klager over at et slikt listesystem kun muliggjør visning av ti gjenstander samtidig - mot grid-systemets 30-40 samtidige gjenstader - og at spillerne fratas muligheten til å utvikle egne systemer for å holde orden på inventaret.

I «Dragon Age: Origins» vil det for øvrig kun finnes 3 raser - menneske, dverg og alv - og 3 klasser - tyv, kriger og trollmann. Spillet vil ikke tilby noen form for flerspiller-funksjonalitet overhodet, men blir et rent enspiller RPG-spill.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Høye forhåpninger

Til Eurogamer har Matt Atwood tidligere fortalt at BioWare har høye forhåpninger til sitt kommende RPG-spill.

- Jeg tror vi kommer til å bli ekstremt stolte, og at tilhengerne våre vil bli ekstremt opphisset. Når du sier ting som «dette er rollespillet som alle har ventet på», da bør du helst backe det opp og bruke god tid på å lage det.

Så gjenstår det å se da, om BioWare klarer å gjenta sin egen bragd med «Baldur's Gate II» (utgitt i 2000) - som foreløpig ligger på 6. plass over verdens beste spill noensinne hos Metacritic. Vi her i Spillmagasinet har i hvert fall tro på kanadierne - og deres kommende «Dragon Age: Origins».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.