Rollespill for råtasser

Det første rollespillet kun for Xbox 360 er så hardcore at du egentlig ikke kunne spurt om noe særlig mer.

04.10.06 09:37

(Spillmagasinet): Rollespill er en merkelig greie. På den ene siden har du store åpne rollespill som «Oblivion» med et avansert kampsystem og så mange muligheter at du kan bruke halve tiden på å sjekke ut alle mulighetene.

I den andre enden har du lineære rollespill med enkle kampsystemer hvor det meste er bestemt på forhånd, slik som «Enchanted Arms».

Video:Se traileren til spillet.

Laaang historie

Har du spilt «Final Fantasy»-serien vet du hva du kan forvente deg. Androgyne karakterer som snakker dårlig engelsk og en historie som er like lett å følge med på som humørsvingninger til et barn i trassalderen.

Det vi kan si om historien er at du spiller Atsuma, som har en fortid som du ikke vet særlig om når du starter - bare at det er noe spesielt med deg. Verden er i ferd med å bli ustabil, og gjett hvem som må redde alt? Jepp, det er deg.

Historien tar sin tid i dette spillet. Ofte må du høre på dialogen i flere minutter, og selv om du kan hoppe over det hele - så går du da glipp av spillets sjarm. Historien er god, selv om det virkelig krever sin rollespillentusiast å like den.

Ut på tur

Rent spillmessig er det som sagt svært lineært. Du går fra ett sted til ett annet, noe som ofte kan ta virkelig mye tid og du kommer svært ofte opp i kamper.

Kampene foregår på en såkalt grid, eller rutenett. Tenk deg et sjakkbrett, du har den ene halvdelen hvor du styrer opp til fire karakterer. Den andre halvdelen består av dine fiender.

Du velger et angrep og så ser du til slutt animasjonen av hvordan det går. Svært langt fra actionkampene i Oblivion, altså.

Grei grafikk

Grafikkmessig er ikke dette spillet helt opp til standarden man forventer på Xbox 360.

Det ser helt greit ut, men ikke særlig mer. Lyden er god, selv om skuespillerne som har de engelske stemmene neppe kan kalles skuespillere. Det høres ut som om det er lest inn av noen tilfeldige forbipasserende.

Er du en rollespillentusiast så vil du like dette spillet. For alle andre kan det fort bli veldig kjedelig.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.