*Nettavisen* Nyheter.

Rolness: - Tjomlid demoniserer meningsmotstandere

FÅR SVAR PÅ TILTALE: Bloggeren Gunnar Tjomlid skriver om Rolness-effekten og får svar på tiltale fra artisten og skribenten Kjetil Rolness. Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Bloggeren Gunnar Tjomlid framsetter alvorlige anklager om kriminalitetsfremmende kommentarvirksomhet, hevder Kjetil Rolness.

02.07.16 20:39

OSLO (Nettavisen): Skribent og artist Kjetil Rolness slår hardt tilbake etter at blogger Gunnar Tjomlid lørdag skrev om Rolness-effekten og kalte ham en hærfører for evig krisemaksimering om ikke-vestlig innvandring.

I et Facebook-svar skriver Rolness at Tjomlid må stå til ansvar for å «demonisere meningsmotstandere» og fremsette «alvorlige anklager om kriminalitetsfremmende kommentarvirksomhet».

Skriver om Rolness-effekten

Rolness-effekten, ifølge Tjomlid, er «konsekvensene av offentlige, høyrøstede debattanter og meningsytrere som bruker fryktelig mye energi på å stigmatisere og svartmale tilstanden i landet knyttet til ikke-vestlig innvandring».

Klikk på bildet for å forstørre.

Gunnar Tjomlid VS Kjetil Rolness

Realiteten, skriver Tjomlid og viser til politi-statistikk, er at kriminaliteten synker og at vi har det tryggere i 2016 enn vi har hatt det på flere tiår, på tross av høy ikke-vestlig innvandring.

På tross av dette mener han å se Kjetil Rolness som en hærfører for «Den evige krisemaksimeringen rundt problemene med ikke-vestlig-innvandring».

Reagerer på voldskobling

Tjomlid tildeler Rolness et medansvar for å bygge opp under hatet:

«Ikke-vestlige innvandrere er kanskje mer utsatt for hatmotivert vold nå enn noensinne før. Kanskje på grunn av denne Rolness-effekten», skriver han blant annet.

Det er særlig denne setningen som har fått Rolness til å reagere.

- Alvorlige anklager

Rolness sier han skriver om problemene i forbindelse med islam og innvandring, men sier han aldri har generalisert om innvandrere. Han anklager Tjomlid for å «framsette alvorlige anklager om kriminalitetsfremmende kommentarvirksomhet».

I sitt svar på Facebook ber han Tjomlid være konkret på hva løgnene han angivelig serverer består i. Ellers må Tjomlid bære ansvaret for å «demonisere meningsmotstandere på grensen til komikk», skriver Rolness.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag