RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rolness anklager Journalisten-redaktør for plagiat

Kjetil Rolness (t.v) anklager redaktør for fagbladet Journalisten, Helge Øgrim for plagiat.
Kjetil Rolness (t.v) anklager redaktør for fagbladet Journalisten, Helge Øgrim for plagiat.
Sist oppdatert:
Hevder å ha avslørt redaktøren av fagbladet Journalisten.

Mens debatten fortsatt går om Dagens Næringsliv-journalisten Daniel Butenschøn, som har innrømmet å ha plagiert innhold fra flere artikler skrevet av andre, rettes det nå også plagiatbeskyldning mot redaktør Helge Øgrim i fagbladet Journalisten.

sin blogg skriver Kjetil Rolness at det er oppsiktsvekkende mange sammenfall mellom artikkel i The Atlantic fra 2002, om livet til det gale sjakkgeniet Bobby Fisher, og en artikkel Øgrim publiserte rett etterpå, mens han var journalist i Dagbladet.

«Faktisk er Øgrims tekst ikke annet enn et rent sammendrag av Atlantic-teksten, skrevet av Rene Chun, velansett bidragsyter til New York Times og en drøss av USAs ledende magasiner. Ingen av faktaene, observasjonene eller refleksjonene har Øgrim kommet opp med selv. I setning etter setning gjengir han en annen journalists formuleringer og beskrivelser, nesten ordrett, uten referanse.», skriver Rolness.

I et innlegg på Facebook svarer Øgrim på kritikken fra Rolness. Han skriver at artikkelen var kreditert, men nederst og lite iønefallende. Rolness mener dette skjedde i ettertid. Det er Øgrim usikker på.

- Dette er ikke noe dårlig eksempel på arbeidsmetoder som er ganske utbredt i journalistikken. Dagbladets lesere hadde fortjente å bli informert om hovedkilden tidlig i lesningen, selv om min interesse for sjakkhistorie gjorde stoffet ekstra spennende for meg. Det kommer nok mer, både om meg og andre, skriver han.

LES OGSÅ: Gunnar Stavrum: Ingen journalister er trygge lenger

Kjetil Rolness har avslørt at en artikkel jeg skrev om Bobby Fisher i Dagbladet.no var løftet fra Atlantic Monthly. Den...

Posted by Helge Ogrim on Wednesday, July 29, 2015

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere