RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romantisk vår

(Kappahl)
Sist oppdatert:
Romantisk århundreskifte i ny versjon gir oss Vintage Stories 2011 hos Kappahl.

(SIDE2): Vårens Vintage Stories-kolleksjon er inspirert av den romantiske perioden «la belle èpoque», som preget moten rundt århundreskiftet. Her finner man elementer som flortynne stoffer, innfelte blonder og fine broderier. I barnekolleksjonen stikker den flotte dåpskjolen seg frem, med detaljer som minner om et gammelt arvestykke.

Lys sommer
- Vår inspirasjon er hentet fra den velkledde og kyske moten som dominerte rundt forrige århundreskifte. Vi har lagt vekt på autentiske og forseggjorte detaljer, som tydelig vises i kjolen Vinnie med strålegg og trukne knapper. I tillegg har vi latt oss inspirere av vintagebutikker i Paris hvor man finner vakre antikke vaskede bomullsstoffer og duker, sier Sophie Lilja, kolleksjonssjef for KappAhl Dame.

Kolleksjonen består av skjørt, kjoler, bluser, tunikaer, cardigans og topper. Plaggene er nøye gjennomarbeidet og har detaljer som hullbroderier og heklede blonder. Kolleksjonen går nesten utelukkende i hvitt, med innslag av lys rosa og blek terrakotta for en rustikk følelse.

Tilbehør
Til kolleksjonen kommer det matchende og tidstypisk tilbehør som fine brosjer, hårnåler, ballerinasko og veske i vakkert blondestoff. Alle smykkene har en antikk følelse, hvor klokken Grandma Watch utmerker seg med sine flotte blomsterornamenter inspirert av bestemors smykkesamling.

- Den dekorerte hvite blusen var et nøkkelplagg rundt århundreskiftet og er det samme i denne kolleksjonen. Andre nøkkelplagg er det lange skjørtet og jakken med klokkede broderte ermer. Plaggene bæres gjerne i lag på lag, og kompletteres med antikke smykker i mørkt sølv og edelstener, sier Sophie Lilja.

Dåpskjole og knebukser
Det kommer også en egen Vintage Stories barnekolleksjon. Her er det mest iøynefallende plagget dåpskjolen som er forgylt med vakre broderier og tilhørende lue i hvitt. De korte knebuksene, inspirert av århundreskiftets mamelukker er også en del av barnekolleksjonen, her i en oppdatert modell.

Akkurat som damekolleksjonen er samtlige plagg inspirert av det detaljerte håndarbeidet som preget århundreskiftets mote, og er designet i vevet bomullstøy for best mulig komfort. Fargeskalaen går i hvitt og blekrosa.

Se reklamefilmen her:

Se bilder fra kolleksjonen her:

4166

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere