*Nettavisen* Nyheter.

Rombarn hjemme fra skolen etter drapsforsøk

Oslo (NTB): Flere rombarn er holdt hjemme fra skolen etter drapsforsøkene i rommiljøet denne uka.

- Jeg kan bekrefte at noen foresatte har holdt barn hjemme av frykt for represalier, selv om de ikke er direkte involvert i konflikten, sier rektor Jan Petter Braathen ved Sinsen skole i Oslo til Aftenposten.

Tidligere sjef for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, sier til avisen at det ikke er noe nytt av barn i rommiljøet holdes hjemme fra skolen på grunn av stadige konflikter, trusler og vold i miljøet.

- Dette skjer ofte og er en grunn til at barna ikke får den skolegangen de trenger. Derfor er det så viktig at politiet følger opp disse sakene og tar dem på alvor, sier Abrahamsen.

René «Roma» Karoli og hans 23 år gamle sønn ligger alvorlig skadd på sykehus etter at de ble angrepet på Torshov Bingo i Oslo mandag kveld. En 42 år gammel mann ble varetektsfengslet torsdag, men politiet sier de leter etter flere personer som er siktet for drapsforsøk i saken.

Både øks, sverd og kniv ble brukt i angrepet. To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og et skytevåpen ble funnet utenfor da politiet kom til stedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.