*Nettavisen* Nyheter.

Romeriksporten stengt

Foto: Thomas N. Witsø-Bjølmer (Thomas N. Witsø-Bjølmer)

Skinnebrudd vil føre til store forsinkelser og flere innstillinger i trafikken.

28.09.10 08:21

«Romeriksporten stengt for togtrafikk. Togene kjøres over hovedbanen», er meldingen fra NSB til sine kunder tirsdag morgen.

- Passasjerene må regne med forsinkelser og innstillinger. Vi håper at trafikken kan starte opp igjen klokken 7, sier informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Dette gjelder i første rekke togene som går seks minutter på halv fra Lillestrøm i retning Oslo, og togene som går ti minutter over halv fra Oslo i retning Lillestrøm.

Flytoget går hvert 20. minutt mellom Oslo S og Oslo Lufthavn. Lokaltoget mellom Oslo S og Lillestrøm kjøres en gang i timen.

- Folk må beregne at det blir forsinkelser. Jeg vil imidlertid ikke gi noe estimat, fordi det vil variere fra tog til tog, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til rb.no.

Ifølge kommunikasjonssjefen er flere av lokaltogene mellom Lillestrøm og Oslo S innstilt begge veier.

Lundeby vet ikke hvor lang tid det vil ta før feilen er rettet opp igjen.

Ifølge pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket skyldes feilen et skinnebrudd i en sporveksel på Lillestrøm.

- Dette er en veksel på vei inn i tunnelen, forklarer Hjertaas.

Ifølge pressevakta er denne feilen nå midlertidig utbedret.

- Vi må imidlertid kjøre med noe redusert hastighet, og derfor kan vi ikke slippe togene til ennå. Vi må få på plass noen signaltekniske komponenter i sporet, for å sikre at ikke noe går galt, forklarer han.

Hjertaas sier det nå jobbes på spreng med dette, og at han tror at togene kan kjøre gjennom Romeriksporten igjen om en times tid, det vil si rundt klokken 08.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.