*Nettavisen* Nyheter.

Romfolk bortvist fra slumområde i Serbia

Beograd (NTB-Reuters): Amnesty retter hard kritikk mot serbiske myndigheter etter at flere hundre romfolk ble jaget bort fra et slumområde i Beograd torsdag.

Menneskerettighetsaktivister mener at aksjonen ble gjennomført på en måte som gjør at familier er blitt splittet og folk har måttet slå seg ned i områder som ligger langt fra der de kan tjene til livets opphold.

Rundt 1.000 personer ble busset bort fra Belvil-bosetningen i et område kalt Novi Beograd, der myndighetene planlegger å bygge en busstasjon og en vei som skal lede til ei ny bru.

Ifølge Amnesty har organisasjonen dokumentert minst sju tvangsflyttinger av romfolk siden april 2009. Mange av dem er blitt bortvist på grunn av infrastrukturprosjekter som finansieres av europeiske låneinstitusjoner.

- Myndighetene i Beograd har ikke gjennomført genuine og adekvate samtaler med gruppene. Romfolket vil trolig måtte bo i konteinere i årevis framover, heter det i en uttalelse fra Amnesty.

Det bor mellom 250.000 og 500.000 romfolk i Serbia, og de fleste lever i samfunnets ytterkant. De har ikke arbeid og blir møtt med omfattende diskriminering, ifølge Amnesty. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.