*Nettavisen* Nyheter.

Romfolk demonstrerer i Oslo

Oslo (NTB): Romfolk som besøker Norge, føler seg trakassert etter at de ikke får lov til å sette opp leirer ved Sognsvann i Oslo. De varsler en demonstrasjon utenfor Stortinget torsdag ettermiddag.

15.11.12 10:24

Demonstrasjonen finner sted klokka 14.30 og er en markering mot det romfolket mener er uverdig behandling, trakassering, forfølgelse, diskriminering og rasistiske holdninger mot en minoritetsgruppe.

Organisasjonen Folk er Folk hevder romfolk over hele Norge jages av politi og politikere, selv om de har rett til å oppholde seg i landet.

Onsdag ble det kjent at byfogden i Oslo slår fast at romfolkets teltleir ved Sognsvann er ulovlig og må fjernes. Da hadde det gått nesten fire måneder siden Statsbygg varslet at de ville gå rettens vei for å få fjernet den omstridte teltleiren. I kjennelsen fra Oslo byfogdembete heter det at «teltleiren ikke er unntatt verken 2-døgnsbegrensningen eller samtykke fra eieren.»

Tirsdag vedtok Grünerløkka bydelsutvalg at romfolkene som har slått seg til ved Sofienberg, må fjerne seg innen torsdag.

Fungerende leder for bydelsutvalget, Ulf Granli (H), sier han forventer at politiet iverksetter vedtaket hvis ikke romfolket flytter frivillig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.