RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romfolk-forkjemper kåret til Årets Nordmann

Folk er folk-leder Bjønnulv Evenrud (t.v.) som har engasjert seg i romfolkets sak, holder en demonstrasjon utenfor Stortinget i dag kl. 14:30. Bildet er fra Sognsvann i juli.
Folk er folk-leder Bjønnulv Evenrud (t.v.) som har engasjert seg i romfolkets sak, holder en demonstrasjon utenfor Stortinget i dag kl. 14:30. Bildet er fra Sognsvann i juli. Foto: Martin Jacob Kristoffersen
Sist oppdatert:
Bjønnulv Evenrud er kåret til Årets Nordmann av magasinet Ny Tid.

Gjennom sitt arbeid for romfolket står han for humanistiske, inkluderende og utadvendte verdier, mener juryen.

Den 42-årige lederen for foreningen Folk er Folk mottok prisen under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo torsdag.

– Motkraft

«Midt i en opphetet debatt har denne norskfødte mannen stått opp for romfolkets integritet og menneskeverd. Han har brukt sin tid på å være en motkraft i samfunnsdebatten. Gjennom etableringen av organisasjonen og gateavisa «Folk er Folk» har han også vist at engasjementet ikke bare handler om overfladisk eller passiv økonomisk støtte. Målet har vært å skape en bærekraftig institusjon for varig selvhjelp for romfolk. Et av målene er at romfolk skal få delta i det norske arbeidslivet.», heter det i juryens begrunnelse.

– Nå ble jeg glad. Men dette handler jo ikke om meg, sier prisvinneren i en kommentar til Ny Tid.

– Gode tilbakemeldinger

– Gode tilbakemeldinger fra andre og gode resultater i arbeidet vårt gjør at det blir mange delseire på veien. Vi gjør et veldig variert og sammensatt arbeid, og vi ser også at jobben vi driver med er viktig. Det er givende å bygge en organisasjon fra bunnen av, fortsetter han.

Prisen Årets Nordmann er blitt delt ut siden 2007, da den gikk til aktivist Mari Kohinoor Nordberg. Andre vinnere er filmskaper Margreth Olin (2008), jurist Randi Hagen Spydevold (2009), forfatter Maria Amelie (2010) og Ap-politiker Prableen Kaur, Utøya-redningsmann Marcel Gleffe og aktivist Synnøve Kvamme (alle i 2011). (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere