Gå til sidens hovedinnhold

Romfolket kastes ut fra Sognsvann

Statsbygg er torsdag i gang med å rydde romleirene på Sognsvann. Flere flatskjermer, kassettspillere og annen elektronikk er funnet i leirene.

- De er i ferd med å bære søppel ned til veien nå, sier dittOslos reporter på stedet, Øystein Dahl Johansen.

SE VIDEO FRA UTKASTELSEN NEDERST I SAKEN.

Han forteller at ingen beboere var til stede i leiren da Statsbygg begynte ryddingen rundt klokka 09 torsdag morgen. Imidlertid skal det ha vært folk der tidligere på morgenen.

- Det ryker fra et bål her, så det har vært folk her før i dag, sier Dahl Johansen.

Fant flatskjermer og støvsugere
Han forteller videre at det er mye ting i leiren, alt fra matvarer til sengetøy og søppel. Det ligger også noen personlige eiendeler på området, blant annet en gitar. Det skal også ligge mye elektronisk utstyr i området, blant annet flatskjermer, kassettspillere og støvsugere.

Personene som bodde i leiren skal ha blitt varslet om utkastelsen. Blant annet henger det plakater i området som forklarer at Statsbygg vil rydde tomten i dag.

Anke ble forkastet
Det var i september at Statsbygg første gang fikk rettens medhold i at leiren kunne fjernes. Imidlertid ble kjennelsen anket til lagmannsretten av romfolket selv.

Men i slutten av oktober forkastet lagmannsretten anken fra romfolket, og dermed kunne Statsbygg rydde leiren med loven i hånd.

- Vi har nå fått en bekreftelse i rettssystemet på at området ikke kan benyttes til permanent bosetning, men skal være til allmenn bruk, sa kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Hege Njaa Aschim til dittOslo.no den gangen.

SE VIDEO FRA UTKASTELSEN!

HTML EMBED

Les flere saker i DittOslo

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken