*Nettavisen* Nyheter.

Romfolket uønsket av politikere på Årvoll

- FATTIGDOMSPROBLEMET LØSES IKKE HER: Byrådsleder Stian Berger Røsland (t.h.) var på befaring ved Sofienberg og er klar på at dette er ikke løsningen for romfolket. Foto: Martin Jacob Kristoffersen

Oslo (NTB): Romfolket har fått tilbud om å bo på en tomt på Årvoll i Oslo, og vil flytte dit lørdag. Det er Bydel Bjerke lite fornøyd med.

14.07.12 11:09

- Dette er et stille og rolig nabolag med unger og eldre, og det er på ingen måte egnet for campingdrift, sier Steinar Arnesen i bydelsutvalget i Bydel Bjerke til NRK.

Han er redd for at det vil skape usikkerhet i nabolaget dersom romfolket som har bodd i en teltleir utenfor Sofienberg kirke siden mandag, flytter til Årvoll.

Tilbudet om å få låne tomten til en privatperson på Årvoll kom under et møte mellom leirledelsen og Bjønnulv Evenrud fra støtteorganisasjonen Folk er Folk.

- Jeg har en 26,5 mål stor byggeklar tomt som bare står tom på Årvoll. Jeg har tenkt på det. Tomta bare står der. Det er privat grunn og den er gjerdet inn, sier Quintavalle til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag